Pressmeddelande9 augusti 2023

World Scout Jamboree fortsätter i Seoul – de svenska scouterna är på plats

Igår lämnade de sista 39 000 scouterna lägerområdet i SaeManGeum och anlände till sina nya boenden i Seoulområdet. Den svenska gruppen bor på fyra olika universitetsområden strax söder om Seoul. Nu fortsätter världsscoutjamboreen, men i en ny form.

Igår lämnade de sista 39 000 scouterna lägerområdet i SaeManGeum och anlände till sina nya boenden i Seoulområdet. Den svenska gruppen bor på fyra olika universitetsområden strax söder om Seoul. Nu fortsätter världsscoutjamboreen, men i en ny form.

– Igår gjorde vi en tidigare avfärd från lägerområdet än planerat. Det var en försiktighetsåtgärd för att trygga scouterna inför kommande oväder. Allt gick bra, humöret är på topp och nu fortsätter vi jamboreen och vårt äventyr strax söder om huvudstaden Seoul, säger Erik Sillén, en av tre projektledare för det svenska deltagandet i Sydkorea.

Istället för att träffas på en stor lägerplats sker nu möten i frukostmatsalen, korridoren och på de gemensamma aktiviteterna. De svenska scouterna delar boende med scouter från bland annat Armenien, Chile, Finland, Kamerun, Litauen, Malawi och Senegal.


– Det är blandade känslor att vi inte kunde vara kvar på lägerområdet, berättar Malte Boström från Tungelsta Scoutkår. Både skönt att slippa sand överallt, men tråkigt också att behöva flytta.

Men aktiviteterna fortsätter för ungdomarna. Idag har över 1000 av de svenska scouterna besökt Mud Festival på Daecheon Beach på Sydkoreas västkust som specialöppnade för jamboreen.


På fredag den 11e augusti väntar ett stort arrangemang på Seoul’s World Cup Stadium. Då samlas alla deltagare, ledare och funktionärer för en stor gemensam avslutning.

Ladda ner

Liknande pressmeddelanden

20 sep 2023

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år – “Tidlös och modern på samma gång”

KFUM och Scouternas almanacka fyller 80 år. Sedan 1945 har almanackans naturnära bilder klätt hem och skolor över hela Sverige. Berättelsen i bilderna...

21 aug 2023

Ett äventyr utöver det vanliga – nu är alla svenska scouter tillbaka i Sverige

Den 25:e väldsscoutjamboreen i Sydkorea blev ett äventyr utöver det vanliga. Efter en minnesvärd resa har nu alla svenska scouter kommit tillbaka hem...

07 aug 2023

World Scout Jamboree – Scouterna lämnar lägerplatsen men inte Sydkorea

Den Sydkoreanska lägerorganisationen har beslutat att avsluta lägret World Scout Jamboree i förtid på grund av ett kommande oväder. Den svenska...