Foto: Mickaela Thilly

Mullfjällets Familjeveckor

Familjeveckorna samlar familjer som har viss scoutanknytning vid scouternas egen fjällstuga i Duved, Jämtland. Här får du tillsammans med din familj, liten eller stor, uppleva scouting i fjällmiljö.

Ett fjälläventyr för hela scoutfamiljen 2024

Familjeveckor för barn, ungdomar och vuxna i Scouternas egen fjällstuga i Duved.

Ett scoutäventyr för dig som vill uppleva sommarfjället tillsammans med andra scoutfamiljer. Med Mullfjällstationen som bas gör vi gemensamma dagsvandringar i närområdet. Vi går på äventyr och bekantar oss med naturen på fjället och i fjällskogen. Kanske ser vi renar och fjällfåglar och fångar dem på bild? Färdledare som har fjällerfarenhet och kunskap om omgivningarna, ingår.

Alla i familjen behöver inte vara scouter eller ha fjällvana. Vi gör utflykter/vandringar på dagarna och enklare hantverk i storstugan på kvällarna.

Program och praktisk info 

Mer information om Mullfjällets familjeveckor med Scouterna på sommarfjället i Duved-Åreområdet finns även som pdf. Här kan du få veta hur upplägget för veckan ser ut, samt övrig viktig information om arrangemanget. 

Deltagare

Familjer med barn, ungdomar och vuxen/vuxna 0-100 år. 

Tider 

Lördag 13 juli – fredag 19 juli 2024

Plats 

Scouternas fjällstuga i Mullfjället, Duved, i Jämtland.

Kostnader och avgifter

Barn 0-3 år: 0 kr

Barn/ungdomar 4-17 år: 1380 kr

Vuxna: 3340 kr

 I deltagaravgiften ingår fjälledare, boende, pysselmaterial, frukost & kvällsfika varje dag, en lunch på fjället och en middag tillagad över öppen eld. Stormkök och gas finns att låna för alla deltagare.

 Utöver det tillkommer kostnader för familjens resekostnad, egna mellanmål, matsäck och lunch på våra vandringar samt egen middag övriga kvällar.

Betalning

Faktura kommer med antagningsbeskedet.

En vanlig dag 

I fjällen är det ofta vädret som styr, vi vet också att familjens ork och mående måste få styra därför planeras aktiviteter en dag i förväg.

Varje dag erbjuds i samråd med familjerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Färdledare ingår, med oss kommer du till platser och smultronställen som annars är svåra att upptäcka.

Tillsammans kanske vi bestiger Mullfjällstoppen, badar i en iskall jokk, utforskar fjällets flora och hittar ett och annat vattenfall. Om vädret och orken tillåter vandrar vi iväg och övernattar på fjället. Har vi tur får vi se både älg och ren.  

Vuxna tar alltid ansvar för sina barn och deltar på aktiviteter gemensamt.   

På kvällen varvar vi ner i bastun för den som vill, tar en kvällsfika och prata om dagens uppleveler samt planera nästa dags färd och äventyr. Kvällarna kan också ägnas åt enklare hantverk mot självkostnadspris.  

Vilka är med?

Många familjer kommer för att det är trevligt att möta nya vänner i alla åldrar, för att komma till fjällen under ordnade former och för att ta del av familjescouting. God grundkondition behövs, men ni behöver inte ha tidigare fjällvana. Arrangemangsledarna är vana att vistas i fjällmiljö och guidar er för att ni alla ska få så trevlig och säker upplevelse som möjligt.  

Alla familjer ser olika ut och kommer med olika behov och förutsättningar, därför går vi igenom säkerhet och tips och trix tillsammans.  

Om Mullfjällsstugan

Mullfjällsstugan har hög standard, med modernt kök, dusch och bastu. Anläggningen ligger alldeles under kalfjällsgränsen med milsvid utsikt över västra Jämtlands fjällvärld. 

Frågor?

Natalia Durkalec

Projektledare för Arrangemang och Engagemang

Natalia Durkalec

natalia.durkalec@scouterna.se