Foto: Mickaela Thilly

Mullfjällets Familjeveckor

Familjeveckorna samlar familjer som har viss scoutanknytning vid scouternas egen fjällstuga i Duved, Jämtland. Här får du tillsammans med din familj, liten eller stor, uppleva scouting i fjällmiljö.

Deltagare 

Familjer med barn, ungdomar och vuxen/vuxna 0-100 år. 

Tider 

Söndagen den 18/7 –  lördagen den 24/7 2021 

Söndagen den 25/7 –  lördagen den 31/7 2021 

Plats 

Scouternas fjällstuga i Mullfjället, Duved, Jämtland. 

Kostnader och avgifter 

16 år och uppåt är 2800 kr/person 

3-15 år 1080 kr/barn  

Barn under 3 år betalar ingen avgift. 

Visst hantverksmaterial betalas på plats till självkostnadspris. 

Endast vissa måltider ingår 

Program och praktisk info 

All information du behöver om Mullfjällets familjeveckor med Scouterna på sommarfjället i Duved-Åreområdet finns även som pdf. Här kan du få veta hur upplägget för veckan är, hur man tar sig till Mullfjällsstugan, packningstips och annat som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget. 

En vanlig dag 

I fjällen är det ofta vädret som styr, vi vet också att familjens ork och mående måste få styra därför planeras aktiviteter en dag i förväg.

Varje dag erbjuds i samråd med familjerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Färdledare ingår, med oss kommer du till platser och smultronställen som annars är svåra att upptäcka.

Tillsammans bestiger vi Mullfjällstoppen, badar i en iskall jokk, utforskar fjällets flora och hittar ett och annat vattenfall. Om vädret och orken tillåter vandrar vi iväg och övernattar på fjället. Har vi tur får vi se både älg och ren.  

Familjen eller delar av familjen kan även ta dagen som den kommer och sitta i storstugan och njuta av utsikten eller utnyttja Åredalens turistutbud. Vuxna tar alltid ansvar för sina barn och deltar på aktiviteter gemensamt.   

På kvällen varvar vi ner i bastun för den som vill, tar en kvällsfika och prata om dagens uppleveler samt planera nästa dags färd och äventyr. Kvällarna kan också ägnas åt enklare hantverk mot självkostnadspris.  

Vilka är med?

Många familjer kommer för att det är trevligt att möta nya vänner i alla åldrar, för att komma till fjällen under ordnade former och för att ta del av familjescouting. God grundkondition behövs, men ni behöver inte ha tidigare fjällvana. Arrangemangsledarna är vana att vistas i fjällmiljö och guidar er för att ni alla ska få så trevlig och säker upplevelse som möjligt.  

Alla familjer ser olika ut och kommer med olika behov och förutsättningar, därför går vi igenom säkerhet och tips och trix tillsammans.  

Om Mullfjällsstugan

Mullfjällsstugan har hög standard, med modernt kök, dusch och bastu. Anläggningen ligger alldeles under kalfjällsgränsen med milsvid utsikt över västra Jämtlands fjällvärld. 

Såhär ser stugan ut om vintern