Roverforum

Är du 19-25 år och vill träffa andra i samma ålder, inspireras och bygga nätverk? Då är Roverforum något för dig!

Häng med Roverforum till Stockholm

24-26 maj 2024

Roverforum är den ultimata helgen för alla roverscouter i Sverige att träffa nya vänner, hänga med scoutkompisar, inspireras och ha en allmänt härlig helg! I år genomförs Roverforum i Trollbäckens scoutstuga på Tyresö i Stockholm.

Deltagande på Roverforum 2024 är gratis, men du står för din egen resa till och från helgen.
Programmet börjar klockan 10:00 lördag 25/5 och slutar vid lunch den 26/5. Stugan är dock öppen för de som vill från klockan 19:00 fredag den 24/5.

Var med och hör om alla möjligheter som finns för roverscouter, inspireras av alla spännande projekt och hitta nya rovervänner!
Vill du vara med och bidra med en aktivitet eller happening på Roverforum? Hör gärna av dig till oss.

Välkommen på Roverforum där ni har möjlighet att träffa och lära känna andra roverscouter från hela landet, lära er mer om roverprogrammet och scouting i helhet, men framförallt ha roligt!

Vad händer på Roverforum 2024?

Scoutstugan öppnar

19:00 24 maj

Stugan är öppen för de som vill komma redan på fredagen.
Det finns inget officiellt program planerat, men för de som vill blir det en trevlig kväll med trevligt häng, kanske lite brädspel eller spontanaktiviteter med andra roverscouter.

Programmet startar

10:00 25 maj

Programmet börjar på riktigt med roliga aktiviteter där du lär känna nya rovervänner, får reda på mer om helgens innehåll och aktiviteter.

Inspirationspass, aktiviteter och möten

Dagen 25 maj

Under lördagen varvas inspirationspass och information med roliga aktiviteter och möten med Scouternas nationella verksamhet, arrangemang och annat som är på gång.

Några som kommer på besök är Rovergruppen, Scouternas program, Moot 2025, Internationella gruppen, Hållbarhetsvekstaden och många fler!

Kvällsaktivitet

Kvällen

Vi hittar vi på en rolig kvällsaktivitet tillsammans där vi får skratta och utmanas!
Sen finns det utrymme att bara hänga med andra roverscouter på kvällen.

Vi blickar framåt

10:00 26 maj

Innan vi avslutar Roverforum så blickar vi framåt och planerar för våra egna roverprojekt och drömmer om vad roverscouting ska vara i framtiden.

The more the merrier! 

Då kommer du träffa massa att hänga med under Roverforum. Under förra årets Roverforum var det en av de mest uppskattade delarna.

Du tar dig lättast till Trollbäckens scoutstuga genom att ta dig till Stockholm central. Därifrån tar du tunnelbanans gröna linje till Gullmarspaln där du byter till en buss som går till Bränneribacken.
Från Bränneribackens hållplats ser du trollbäckens scoutstuga.

Inga problem, övernattning kommer ske inomhus.
Du behöver bara ta med liggunderlag och sovsäck.

Arrangera Roverforum

Årets Roverforum arrangeras av Roverscouterna i Stockholm tillsammans med Scouternas programgrupp.

Håll utkik bland Lediga ideella uppdrag eller kontakta Anton Nilsson på adressen nedan om du är intresserad av att vara med och planera nästa Roverforum.