Underskrivna samtyckesblanketter finns för alla på bilderna.

Upplev

Upplev är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till äventyrarscouter mellan 12 och 15 år. Arrangemanget fokuserar på lokalt och globalt samhällsengagemang, att uppleva nya kulturer och utforska en ny miljö.

Höstlovet 2023 åker vi till Finland och ansökan är öppen!

Ansök här!

Om Upplev

Äventyrarscouter från runt om i Sverige möts och tar oss ut tillsammans i Europa. Där upplever vi nya kulturer och utforskar en miljö som för många är helt ny. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Upplev 2023

I år blir det spännande äventyr i ett av våra grannländer - Upplev 2023 hålls i Finland. Datumen som gäller är vecka 44, under höstlovet. Ansökan är öppen!

Ansök här!

Tidigare Upplev

Upplev har tidigare besökt Schweiz, Nederländerna och Sveriges fjällvärld.

Där har deltagarna lärt sig mer om bland annat kultur och mänskliga rättigheter. Även 2023 drar Upplev iväg under vecka 44, snart öppnar anmälan!

"Upplev är inte som ett vanligt scoutläger. Det är ett roligt scoutarrangemang som får en att leva sig in i andra kulturer och uppleva hur andra människor har det och hur scoutlivet funkar på andra platser." 

Tidigare deltagare på Upplev