Underskrivna samtyckesblanketter finns för alla på bilderna.

Upplev

Upplev är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till äventyrarscouter mellan 12 och 15 år. Arrangemanget fokuserar på lokalt och globalt samhällsengagemang, att uppleva nya kulturer och utforska en ny miljö.

Vecka 44 upplever vi Amsterdam och kommer definitivt att vara ett arrangemang utöver det vanliga.

Ansök till Upplev 2022 senast 31 augusti
"Upplev är inte som ett vanligt scoutläger. Det är ett roligt scoutarrangemang som får en att leva sig in i andra kulturer och uppleva hur andra människor har det och hur scoutlivet funkar på andra platser." Deltagare på Upplev 2018

Om Upplev

Äventyrarscouter från runt om i Sverige möts och tar oss ut tillsammans i Europa. Där upplever vi nya kulturer och utforskar en miljö som för många är helt ny. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Upplev Amsterdam

Välkommen till Upplev 2022 Amsterdam som går av stapeln under höstlovet vecka 44, 29 oktober - 5 november.

Där vi kommer att lära oss mer om deras kultur och mänskliga rättigheter. Mer exakt vad vi kommer att göra kommer ni att få veta längre fram om ni blir antagna. Men vi har några spännande aktiviteter som vi tittar på.

Läs mer och ansök här

Två stycken Upplev 2022

  • Upplev Amsterdam v.44 2022. Ansökan är öppen till och med 31 augusti, läs mer och ansök genom den orangea knappen ovan eller klicka här.
  • Upplev Jamboree Edition.
    Äventyrarscouter från hela Sverige åkte gemensamt till Jamboree22 och upplevde lägerlivet utan sina vanliga scoutkårer. Ansökan är nu stängd.
"Alla borde ta chansen och åka på Upplev, för det är inte som något annat scoutläger, det är unikt. För grejen är att vi inte gjorde ”vanliga” scoutaktiviteter, vi upplevde kulturen."Deltagare på Upplev 2018

Har du några frågor?

Kontakta:

För frågor om Upplev Jamboree edition: Emil Bertilsson: emil.bertilsson@scouterna.se

För frågor om Upplev i Amsterdam: markus.beyer@scouterna.se