Underskrivna samtyckesblanketter finns för alla på bilderna.

Upplev

Upplev är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till äventyrarscouter mellan 12 och 15 år. Upplev 2022 kommer definitivt att vara ett arrangemang utöver det vanliga.

 

Ansökan till Upplev 2022  Jamboree Edition är nu öppen!

Du hittar ansökan i Scoutnet

Ansökan är öppen mellan 1/1 – 13/2

Ansök här

"Upplev är inte som ett vanligt scoutläger. Det är ett roligt scoutarrangemang som får en att leva sig in i andra kulturer och uppleva hur andra människor har det och hur scoutlivet funkar på andra platser." 

Deltagare på Upplev 2018

Om Upplev

Upplev är arrangemanget för dig som är äventyrarscout! Äventyrarscouter från runt om i Sverige möts, och tillsammans tar sig arrangemanget till Sveriges mest nordliga delar, där vi upplever nya kulturer och utforskar en miljö som för många är helt ny. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Upplev Jamboree Edition

Upplev Jamboree Edition är annorlunda från vanliga Upplev. Vi kommer denna gång att åka till lägret Jamboree 2022 som en egen avdelning. Arrangemanget riktar sig till dig som just nu är Äventyrarscout och av olika anledningar inte har möjlighet eller intresse att åka med din egen kår.

Eftersom vi alla kommer från olika kårer med olika bakgrunder skapar vi en gemensam kultur, där alla kan bidra och utforma upplevelsen på ett sätt som passar gruppen bäst.

Det ingår en förträff under våren för att vi ska kunna lära känna varandra innan vi åker på lägret.

Läs mer och anmäl dig här

Två stycken Upplev 2022

  • Upplev Jamboree Edition.
    Har du ingen kår att åka med till Jamboree22? Vill du lära känna nya scouter och samtidigt vara med på Sveriges Jamboree? Häng med oss på Upplev Jamboree22! Ansökan är öppen mellan 1 Januari och 13 Februari.
  • Upplev kommer även åka till Polen under v.44 2022, ansökan öppnar under våren och mer information kommer inom kort.

"Alla borde ta chansen och åka på Upplev, för det är inte som något annat scoutläger, det är unikt. För grejen är att vi inte gjorde ”vanliga” scoutaktiviteter, vi upplevde kulturen."

Deltagare på Upplev 2018

Har du några frågor?

Kontakta: