Stadsvy över Berlin

Upplev

Upplev 2024 kommer att hållas i den Tyska staden Berlin! Har du inte varit där innan? Då har du den perfekta möjligheten att nu uppleva denna fina stad under höstlovet med scouterna. Vi kommer hinna med mycket kul! Allt från matkultur och historia till scouting i detta land. Vad vi gör exakt får du reda på väl på plats. Låter inte det spännande? Nu har du möjligheten att ansöka!

Ansök här

Upplev är inte som ett vanligt scoutläger. Det är ett roligt scoutarrangemang som får en att leva sig in i andra kulturer och uppleva hur andra människor har det och hur scoutlivet funkar på andra platser.

Tidigare deltagare på Upplev

Om Upplev

Upplev är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till äventyrarscouter mellan 12 och 15 år. Arrangemanget fokuserar på lokalt och globalt samhällsengagemang, att uppleva nya kulturer och utforska en ny miljö. Alla mellan 12 och 15 år gamla vid arrangemangsstart kan söka, även om du nyss blivit Utmanare.

Upplev 2024 tar plats i Berlin under höstlovet, 27 oktober - 2 november 2024.

Upplev 2024

Upplev 2024 hålls i Berlin, Tyskland, under höstlovet. Vi kommer bland annat att besöka Berlinmuren, museum och andra sevärdheter i staden. Den 27- 29 september träffas vi och förbereder oss för resan på en obligatorisk förträff.

Ansökan är öppen mellan den 27 maj och 16 juni.

Ansök nu!

Tidigare Upplev

Upplev har tidigare besökt Schweiz, Nederländerna och Sveriges fjällvärld.

Där har deltagarna lärt sig mer om bland annat kultur och mänskliga rättigheter. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Fler frågor?

Har du frågor eller funderingar kontakta arrangemangsteamet på upplev@scouterna.se