Bli scoutledare

Scouterna behöver fler vuxna som engagerar sig. Ju fler vuxna som engagerar sig desto fler barn kan vara med och tillsammans kan ni uppleva allt det fantastiska som Scouterna har att erbjuda.

Äventyr och kompisar

Engagera dig i en scoutkår

Alla kan bli scoutledare. Det behövs inga särskilda färdigheter och du behöver inte ha varit scout innan. Att vara ledare inom Scouterna innebär att du gör skillnad för andra samtidigt som du får möjlighet att lära dig nya saker, skapa äventyr och utveckla ditt eget ledarskap. Ta kontakt med en scoutkår nära dig!

Hitta scoutkår

Bli scoutledare idag

Få en meningsfull fritid med Scouterna där du är med och stärker unga världsförbättrare. I Scouterna lär vi oss tillsammans och du behöver inte ha några som helst förkunskaper eller ha varit scout sen tidigare för att bli scoutledare.

Bli ledare eller funktionär

Tidningen Ny som scoutledare

När du är ny som scoutledare får du en tidning av oss. Här har vi samlat tips och fakta som vi tror att du har hjälp av längs vägen. Vi berättar om varför vi gör vissa saker, som att leka lekar tillsammans eller åka på hajker och sommarläger. Du får lära dig vilka delar ett vanligt scoutmöte brukar innehålla, varför vi är så mycket utomhus – och vad ledarkollegan menar när hen ber dig hämta tamojen!
Du får tips om utbildningar och stödmaterial riktade till just dig, och om vem du kan vända dig till med frågor. Men kan du inte vänta på tidningen så går det lika bra att läsa eller skriva ut den här.

Läs tidningen

Röster om Scouterna

"Att bli scoutledare är det bästa jag gjort i hela mitt liv."

Veronika KörnegårdKärrtorps Scoutkår

"Tack vare min introduktion kom jag snabbt in och blev en i gänget."

Anonym scoutledare

"Med en bra introduktion känner man sig välkommen och kommer stanna längre som ledare."

Peter SvahnTräkvista scoutkår