Arrangemang

Swedish Work Party KISC 2024

Upplev sensommaren i de schweiziska alperna. Hjälp till att fixa scoutcentret efter en intensiv scoutsommar och göra världsscoutcentret i Kandersteg redo för vintern! Scouterna planerar ett "Work Party" där hälften är work såsom grovstädning, reparationer, gräsklippning etc. Den andra hälften är party - fritid och aktiviteter för att kunna upptäcka naturen runtom denna magiska plats.

Swedish Work Party KISC 2024

Kandersteg International Scout Centre drivs året runt av internationella volontärer från hela världen. De bär rosa t-shirts och tröjor för att vara lätta att hitta. De rosa kläderna är anledningen till att de kallas för Pinkies. Ett Work Party sker i tätt samarbete med Kanderstegs Pinkies som handleder patrullerna i arbetet. Swedish Work Party 2024 är en möjlighet för dig att få uppleva världsscoutcentret i Kandersteg. Det ger dig en inblick i centrets verksamhet och hur det är att volontärarbeta som Pinkie. Utöver det får du fantastiska naturupplevelser och kommer träffa scouter från andra länder.

Swedish Work Party

Planen för the Swedish Work Party 2024 är att patrullen med roverscouter åker nattåg till och från Kandersteg. Avfärd från Sverige sker fredag 27:e september med ankomst till KISC under lördagen den 28:e. Avfärd sker från KISC på kvällen lördagen den 5:e oktober. Den första dagen på plats, söndagen, kommer att vara en ledig dag. Därefter kommer måndag fram till torsdag lunch vara arbetsdagar, och torsdag eftermiddag till och med lördag är lediga dagar.

VEM?

Deltagare på detta evenemang är roverscouter mellan 18 och 25 år. 

Du ansöker som individ och behöver inte ha ett befintligt roverlag som följer med. Självklart kan du söka tillsammans med andra från din kår.

Resa och boende

Resa till och från Kandersteg sker med tåg. Nattåg innebär plats i liggvagn. Vi bor inomhus på Kandersteg International Scout Centre under hela vistelsen.

KOSTNAD?

4000 SEK

I kostnaden ingår tågbiljett inklusive platsbokning i liggvagn tur och retur från Sverige till Kandersteg. Försäkring, administration, samt ett litet profilpaket ingår också. Transfer från hemorten till närmsta tågstation ingår ej.

Internationella gruppen bokar resorna i dialog med patrulledarna. Boendet och maten på KISC bjuder KISC på som tack för arbetsinsatsen.

Patrulledare

Eftersom detta är ett roverarrangemang finns inga ledare som följer med. Däremot så kommer patrullen att ledas av två patrulledare som ingår i patrullen. Patrulledarna blir kontaktpersoner för Scouterna och KISC. De stöttar och hjälper sina patrullmedelemmar under evenemanget.

Är du sugen på att vara patrulledare på ett internationellt äventyr? Kryssa då i rutan att du även är intresserad av att vara patrulledare.

Ansökningsperiod

15 april -15 maj 2024

Ansökningsprocessen

Ansökan om att få vara med på Swedish Work Party sker i Scoutnet. När antagningsbeskeden skickats ut så behöver du bekräfta att du kommer att utnyttja erbjuden plats. Bekräftelseblanketten kommer att skickas ut per mail ett efter att du har fått antagningsbeskedet.

Viktiga datum

Hela upplevelsen: 2024-09-27 – 2024-10-06

Resdagar: 2024-09-27 och 28 samt 2024-10-05 och 06.

Work Party på KISC: 2024-09-29 – 2024-10-05

Ansökan är öppen: 2024-04-15 - 20024-05-15

Länkar

Kandersteg International Scout Centre (kisc.ch) Kandersteg International Scout Centre – Google Maps

Tillgänglighetsgradering

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

27 sep 2024 – 6 okt 2024

Plats

Kandersteg, Schweiz

Kostnad

Deltagaravgift 4 000 kr

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

10

Ansökan

Ansökan öppen 14 apr–15 maj 2024

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år