Arrangemang

Upplev 2024

Upplev är arrangemanget för dig som är mellan 12-15 år Scouter från hela Sverige möts, och tillsammans reser vi ut i världen, där upplever vi nya kulturer och utforskar en ny miljö. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Upplev 2024

Välkommen till Upplev 2024 Berlin som går av stapeln under höstlovet vecka 44.

Vad?

Denna gång beger vi oss till till Tyskland och utforskar huvudstaden Berlin.

Under arrangemanget kommer vi sova inomhus och laga mat gemensamt i patrullen.

Mer exakt vad vi kommer att göra kommer du att få veta längre fram om du blir antagna. Vi har många spännande aktiviteter som vi tittar på.

När?

Vi kommer att samlas på kvällen i Lund, på tågstationen den 27 oktober och avsluta på samma plats på morgonen den 2 november.

Kostnad

Max 8000 kr. Vi i ledarteamet jobbar ständigt för att minska avgiften för arrangemanget genom att bland annat söka bidrag.

I avgiften ingår INTE resan till mötesplatsen i Lund där vi samlas innan arrangemanget eller resan hem från samma plats.

Förträff

I arrangemanget ingår en obligatorisk förträff, så boka in helgen 27-29 september. Mer info kommer när ansökan stängt, resa till och från denna helg ingår ej i avgiften.

Ansökningsprocessen

Du ansöker själv men blir indelad i en patrull med scouter från övriga Sverige där ni tillsammans genomför äventyret. Ledare är redan tillsatta, därför kan ledare inte ansöka.

I år har Upplev Berlin plats för 40 deltagare. Vid fler ansökningar än platser sker ett urval.

Ansökan stänger den 16 juni.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

27 okt 2024 – 2 nov 2024

Plats

Berlin, Tyskland

Åldersgräns (min)

12

Åldersgräns (max)

15

Kostnad

Deltagaravgift 8 000 kr

Max antal deltagare

40

Ansökan

Ansökan öppen 26 maj–16 jun 2024

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år