Hajk

Nordic Adventure Race 2024

Nordic Adventure Race är för dig som är äventyrare eller utmanare, 13–17 år. Du kan även delta som IST om du är 18 år och uppåt.

Nordic Adventure Race 2024

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana att vandra under flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Du ska ha vana av att gå ca 20 km om dagen för att klara hajken.

Att delta på Nordic Adventure Race kommer vara utmanande både fysiskt och psykiskt men såklart också utvecklande och roligt! En utmaning ut över mycket annat där du får vandra tillsammans med scouter från andra länder och samtidigt se ett annat land. Tillsammans med nyfunna vänner övervinner man mycket!

Alla svenska scouter som får en plats åker gemensamt som en grupp. Väl på plats kommer vi delas in i andra patruller med våra grannländer och genomföra hajken tillsammans med dem. Vår ambition är att du inte ska bli ensam från Sverige i din patrull, men det är ingen garanti. Efter målgång av hajken kommer vi avsluta arrangemanget med att utforska Köpenhamn under en dag gemensamt.

Observera att ansökan till Nordic Adventure Race kan stänga tidigare ut i fall att arrangemanget blir fullt.

Kostnad

Max 5000 kr. Observera priset är ett maxpris, vilket betyder att arrangemanget kan få ett lägre pris. Resor inom Sverige ingår ej i avgiften.

Förträff

Vi kommer ha en obligatorisk förträff helgen den 29–30 juni, boka in detta datum redan nu.

Följ med som IST!

Är du över 18 år kan du anmäla dig som funktionär även kallad International Service Staff (IST). DU hjälper till under arrangemanget så våra svenska deltagare får en trygg, säker och bra upplevelse. Dessutom hjälper man arrangören med olika arbetsuppgifter, tex hålla i kontroller. Som funktionär gäller samma fysiska förutsättningar som för deltagarna. Mer info om val av arbetsuppgifter kommer när ansökan stängt. För IST startar arrangemanget den 5 augusti och slutar den 8 augusti. Några IST har möjlighet att stanna yttligare ett par dagar och stötta som ledare under deltagarnas avslutning i Köpenhamn. Kostnad: Max 1500 kr.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

4–10 aug 2024

Plats

Plats ej bestämd

Kostnad

Max deltagaravgift 5 000 kr

Max antal deltagare

32

Ansökan

Ansökan öppen 4 apr–25 maj 2024

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år