Kurs

Leda patrull Höst

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

Leda patrull Höst

Leda patrull är för dig som varit äventyrarscout i minst ett år eller är äventyrarscout som har börjat senaste året och går sitt sista år på äventyrarna.

Leda Patrull syftar till att

- ge dig upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar - ge dig kunskap om scoutings vision och din möjlighet till att påverka din omvärld - ge dig ett tillfälle att komma utanför den lokala verksamheten för att utbyta erfarenheter med jämnåriga scouter - ge dig tillfälle att lära dig om och träna på ledarskap och patrulldynamik i en trygg miljö

En stor del av utbildningen sker utomhus och stort fokus är på Scoutmetoden. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat.

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

På Leda patrull lär du dig

- Hur grupper och patruller fungerar. - Hur man lär sig saker och kan arbeta med learning by doing. - Hur man kan arbeta med samhällsengagemang. - Mina egna värderingar och scoutlagen. - Hur friluftsliv fungerar som metod för att lära sig. - Hur du som patrulledare kan använda stödjande och lyssnande ledarskap. - Vad symboliskt ramverk är och hur man kan använda det.

När?

Kursen sker under två helger: Fre 20 Sept - Sön 22 Sept Lör 23 Nov - Sön 24 Nov OBS, båda helgerna är obligatoriska

Var?

Kursen genomförs vid en scoutstuga i Stockholstrakten

Vi återkommer med exakt plats och tider till de som är antagna till kursen. Mail skickas till de som är antagna efter sista ansökningsdatum.

Vad ska jag ta med?

Utrustningslista kommer via mail innan kursstart.

Kostnad

1900:-

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

20 sep 2024 – 24 nov 2024

Åldersgräns (min)

13

Åldersgräns (max)

16

Kostnad

Deltagaravgift 1 900 kr

Ansökan

Ansökan öppen 8 jun–31 aug 2024

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år