Kurs

Leda patrull i Östra regionen

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

Leda patrull i Östra regionen

Upplägg

En långhelg på höstlovet. Kursstart 09.00 lördagen den 26 oktober, avslut vid lunch 29 oktober, samt en avslutande uppföljningshelg i början av 2025.

Kursplatser

Limmernäs i närheten av Linköping

Vad ska jag ta med?

- Anteckningsmaterial - Hajkutrustning för att kunna sova utomhus. (Utrustningslista kommer via mail innan arrangemanget)

Kostnad

2000:-

För dig som medlem i Östra regionen är kursen kostnadsfri. Scouternas folkhögskolas anmälningsregler gäller.

Info om kursen

Leda patrull är för dig som varit äventyrarscout i minst ett år eller är äventyrarscout som har börjat senaste året och går sitt sista år på äventyrarna. Äventyrare i Östra regionen har förut till kursen.

Leda patrull syftar till att:

- ge dig upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar - ge dig kunskap om scoutings vision och din möjlighet till att påverka din omvärld - ge dig ett tillfälle att komma utanför den lokala verksamheten för att utbyta erfarenheter med jämnåriga scouter - ge dig tillfälle att lära dig om och träna på ledarskap och patrulldynamik i en trygg miljö

Upplägg och innehåll

Leda patrull är sammanlagt 40 timmar lång.

En stor del av utbildningen sker utomhus och stort fokus är på Scoutmetoden. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat.

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

På Leda patrull lär du dig om:

- Hur grupper och patruller fungerar. - Hur man lär sig saker och kan arbeta med learning by doing. - Hur man kan arbeta med samhällsengagemang. - Mina egna värderingar och scoutlagen. - Hur friluftsliv fungerar som metod för att lära sig. - Hur du som patrulledare kan använda stödjande och lyssnande ledarskap. - Vad symboliskt ramverk är och hur man kan använda det.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

26 okt 2024 – 28 feb 2025

Åldersgräns (min)

13

Åldersgräns (max)

16

Kostnad

Deltagaravgift 2 000 kr

Min antal deltagare

10

Max antal deltagare

24

Ansökan

Ansökan öppen 20 maj–12 okt 2024

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år