Kurs

Leda scouting i korthet på Vässarö 7-8 augusti 2024

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Leda scouting i korthet på Vässarö 7-8 augusti 2024

Leda scouting är en utbildning som syftar till att ge dig kunskaper som gör att du känner dig ännu tryggare scoutledare. Det gör vi genom att fokusera på hur du skapar verksamhet för dina scouter, tillsammans med dina scoutledarkollegor. Med hjälp av scoutmetodens delar får du träna på att planera och genomföra verksamhet.

Kursen syftar till att:

- Ge förståelse för vad som gör scouting till scouting - Ge kunskap om hur en planerar ett möte - Ge förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Den här omgången av Leda Scouting ges på Vässarö och du måste vara deltagare på ett redan existerande läger på Vässarö för att kunna vara med.

Boken "Ledaren - gör dig redo" ingår i kursavgiften och delas ut på plats.

Medtag kåsa, anteckningsmaterial och något att sitta på.

Kursen kommer att hållas på en klipphäll eller skogsglänta utomhus. Exakt tid och plats meddelas under sommaren.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

7–8 aug 2024

Kostnad

Deltagaravgift 300 kr

Ansökan

Ansökan öppen 8 maj–6 aug 2024

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår