Läger

16th World Scout Moot 2025 Portugal

Vad kul att du vill ansöka om att åka med till World Scout Moot i Portugal 2025! För att åka som deltagare ska du vara född mellan den 26 juli 1999 och den 25 juli 2007. För att åka som IST behöver du vara född innan den 25 juli 1999. Dessa åldersgränser är satta av Moot-ledningen och gäller för hela arrangemanget. De går inte att ändra på. Moot-upplevelsen gör du som enskild individ och det är i linje med lägrets tema där du kommer att lära känna scouter från andra länder i din internationella patrull. Observera att priserna är ett maxpris. Det innebär att arrangemanget kan få ett lägre pris beroende av prisutveckling och eventuellt beviljade fondmedel.

16th World Scout Moot 2025 Portugal

Det finns två olika sätt att deltaga i arrangemanget som deltagare.

Det ena är en rundresa genom västra Europa med stopp längs vägen. Vi reser från Malmö den 14 juli och är åter i Malmö den 5 augusti. För mer information om rundresans innehåll, läs vidare på vår hemsida.

Det andra är att du ansluter till kontingenten i Lissabon den 22 juli och tar dig hem själv efter avslutningen i Porto den 3 augusti på kvällen.

Observera att rundresa erbjuds endast deltagare.

För dig som funderar på att åka som IST ordnar du din egna resa och ansluter till samlingen i Lissabon 22 juli. Det innebär att du är i god tid till att du ska samlas inför ditt uppdrag börjar och får en möjlighet att samlas med den svenska kontingenten och delta i programmet i Lissabon.

Halva lägervistelsen kommer du, tillsammans med din internationella patrull, befinna dig någonstans i Portugal, på er så kallade "path". Efter att ni har upplevt Portugal i några dagar kommer ni och alla andra Moot-deltagare som är utspridda över landet, få åka strax utanför Porto för mer klassiskt lägerliv.

Notera att detta bara är en ansökan, och att du kommer få besked huruvida du har blivit antagen eller inte att åka med till Mootet efter att ansökningsperioden har gått ut. Vi har ännu inte fått veta hur många platser som Sverige kommer att bli tilldelade. Så snart vi fått besked från lägerorganisationen kommer vi att kommunicera ut detta.

Sista dag för att ansöka är den 15 juni 2024!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

14 jul 2025 – 5 aug 2025

Plats

Portugal, Portugal

Åldersgräns (min)

18

Åldersgräns (max)

26

Kostnad

Max 30 500 kr

Ansökan

Ansökan öppen 13 mar–15 jun 2024

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår