Värends Scoutkår (Månkullebo)

Värends Scoutkår är en av många scoutkårer som är med i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund. Kåren har strax över 100 medlemmar i blandade åldrar. Vardera avdelning i kåren har separata veckomöten en gång i veckan, både spårarscouter, upptäckarscouter, äventyrarscouter, utmanarscouter samt roverscouter. Det finns ett även en aktiv familjescoutsgrupp som har några möten varje termin.

Värends Scoutkår har två egna stugor. Då kåren äger egna kanoter brukas det på sommarhalvåret paddlas runt i sjöar och åar runt om i Växjö. På vinterhalvåret tänds det brasor ute vid stugorna och ibland sätts det även upp militärtält som har en kamin som värmekälla.

Gå med i Värends Scoutkår (Månkullebo)

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

För att bli scout, fyll i intresseanmälan här nedanför så kontaktar scoutkåren dig.

Bli scout – Intresseanmälan

Personuppgiftshantering under GDPR

Vi vill att du ska känna dig trygg när du kontaktar oss. Därför vill vi berätta om vår hantering av personuppgifter och om dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om vår personuppgiftshantering

Information-personuppgiftshantering-Scoutnet.pdf (PDF 129 KB)

Adress

Lilla Fylleryd
355 92 Växjö

Adressinfo

Är en av våra två stugor och ligger strax utanför Sandsbro. Detta är ett soldattorp som byggdes runt år 1780, scouterna restaurerade torpet på 40- talet. Månkullebo är placerad i södra delen av Glasrikets Golfbana i Fyllerydsskogen och verksamheten utförs oftast utomhus då vi har stora ytor och ängar att röra oss på.

Sociala medier
facebook.com/varendsscoutkar/instagram.com/varends_scoutkar/