Umeå Scoutkår (Scoutstugan i Normanstorp)

I Umeå Scoutkår formas du av äventyr. Äventyren som händer ute i naturen och den vildaste vildmarken, men också de som sker inom dig när vi upptäcker, utmanar och hittar mod tillsammans.

Umeå Scoutkår är en del av Scouterna i Sverige. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och all vår verksamhet bygger på Scouternas program och Scoutmetoden. Vi har ca 150 medlemmar från 8 år och uppåt. Som scout ingår man i en avdelning, vi har fyra: Spårarna (8-9 år), Upptäckarna (10-11 år), Äventyrarna (12-15 år) och Utmanarna (16-18 år).

Vår vision är ”Unga som gör världen bättre” I Umeå Scoutkår får barn och unga möjligheten att utvecklas och utmanas i en trygg miljö. Här utlovas både äventyr och kompisar i en rolig och utvecklande gemenskap. Här får barn och unga utveckla till exempel sin ledarskapsförmåga, självinsikt, självkänsla och förmåga att vara aktiv i en grupp. Här lär sig unga människor om inkludering och demokrati. Här utvecklas samhällets framtida ledare och världsförbättrare.

Vårt syfte: Ungas utveckling I Umeå Scoutkår får barn och unga uppleva roliga och utmanande äventyr, och träffa nya kompisar. Syftet med allt vi gör är ungas personliga utveckling: Ledarskap, att vara aktiv i gruppen och självinsikt och självkänsla är några av de förmågor som scouting utvecklar. Scouting har en egen pedagogik, scoutmetoden där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, och där våra värderingar, scoutlagen, finns med i allt vi gör. Vi är schyssta kompisar!

Kontakta mig om du undrar något

Gå med i Umeå Scoutkår (Scoutstugan i Normanstorp)

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

För att bli scout, fyll i intresseanmälan här nedanför så kontaktar scoutkåren dig.

Bli scout – Intresseanmälan

Personuppgiftshantering under GDPR

Vi vill att du ska känna dig trygg när du kontaktar oss. Därför vill vi berätta om vår hantering av personuppgifter och om dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om vår personuppgiftshantering

Information-personuppgiftshantering-Scoutnet.pdf (PDF 129 KB)

Adress

Västra Norrfors 55
90593 Umeå

Adressinfo

Umeå Scoutkårs stuga. Läs mer på https://www.umeascoutkar.se/om-karen/normanstorp/

Sociala medier
facebook.com/umeascoutinstagram.com/umescout/

För dig som är

Spårare 8-9 år

Upptäckare 10-12 år

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Familjescouting