Jamboree 2022:

Jamboree26

Sommaren 2026 är det dags igen. Då samlas den svenska scoutrörelsen och internationella gäster för att fira jamboree. Ett stort och myllrande scoutläger där vi möts, bygger broar och knyter vänskapsband. Vi tar oss tillsammans igenom utmaningar och växer genom äventyret, både som individer och som rörelse.    

Plats: Lägerområdet Norra Åsum utanför Kristianstad.

De två senaste nationella lägren, Jamboree17 och Jamboree22 var båda mycket uppskattade av de scouter och scoutkårer som deltog. Utvärderingen från Jamboree22 säger att 87% var stolta över att vara en del av scoutrörelsen, 97% hade en positiv upplevelse och 96% säger sig vilja vara med även på Jamboree26. Funktionärerna utvecklades av sina uppdrag, hade roligt och 8 av 10 vill göra det igen. 

Vill du vara med i planeringen?

Att arrangera en nationell jamboree är en stor, men samtidigt en riktigt rolig och givande utmaning. Du som är med får en möjlighet att påverka hela rörelsens utveckling och göra ett stort avtryck i svensk scouting. I ett härligt och engagerat gäng får du vara med och skapa jamboreemagi för tusentals deltagare.    

Rekryteringen av planeringsorganisationen har redan startat. De roller som är aktuella just nu finns på www.scouterna.se/om-oss/jobba-med-oss/lediga-ideella-uppdrag/ 

Har du frågor eller är intresserad av en roll som ännu inte annonserats får du gärna höra av dig till jamboree@scouterna.se 

Lediga ideella uppdrag

Jamboreechefer

På en jamboree hittar du äventyr överallt och får träffa både nya och gamla kompisar. Det vet Johan Manner och Lisa Ewertson. Och tur är väl det, för de är nyblivna jamboreechefer och ska leda skutan som styr mot jättelägret Jamboree26. Läs deras intervju om vad de ser fram emot inför Jamboree26.

Läs mer här

Jamboree26 återvänder till Kristianstad och Norra Åsum

Nu är det bestämt, Jamboree26 återvänder till Kristianstad och lägerfältet Norra Åsum. En plats där många scoutminnen skapades under Jamboree22 – och nu ska det bli ännu fler!

Jamboree26 återvänder till Kristianstad