Anläggningar och lägerplatser

Bland det roligaste för många scouter är att åka på scoutläger och uppleva äventyr tillsammans med kompisarna. Det finns många spännande alternativ. Ni kan exempelvis bo i fjällstuga och gå på skidtur eller sova i tält och laga mat över öppen eld med hundratals andra scoutkompisar.

De flesta lägerplatser och scoutstugor går att hyra året runt och de hyrs ut till scoutgrupper, företag och privatpersoner. De ägs och förvaltas av Scouterna, våra distrikt och kårer.

Välkommen till scoutstuga.se

Ska ni kanske ha scoutläger, konferens eller planeringshelg med ledarteamet? På scoutstuga.se kan du via en interaktiv karta söka dig fram till olika scoutstugor och lägerplatser som finns tillgängliga för uthyrning.

Läs mer på scoutstuga.se

Anläggningar

Scouterna äger fyra egna anläggningar (Gilwell, Frustunaby, Vindalsö och Mullfjällstationen) och utöver det så äger kårer och distrikt ytterligare fler anläggningar.

Scoutgården Frustunaby

Föreningen för Frustunaby förvaltar scoutgården Frustunaby i Gnesta åt Scouterna. Anläggningen, som har anor från 1700-talet, är charmig och välskött och passar både scoutgruppen och konferensgäster, den ligger vid Frösjön med egen brygga och båtar.

Läs mer och boka här

Vindalsö

En av ca 24 000 öar i Stockholms Skärgård är Vindalsö. Här väntar äventyret och upplevelserna. Terrängen och naturen inbjuder till spännande upptäckter bland klipphällar, sandstränder, bryggor och naturhamnar.

Läs mer och boka här

Mullfjällsstationen

Belägen vid foten av Mullfjället, ett stenkast får det mer kända skidorten Åre. Med fjället utanför dörren och med bra kommunikationer med t.ex. tåg är detta det perfekta boendet och destinationen för större grupper,  scouter som icke scouter, att ha som utgångspunkt för sina fjälläventyr.

Läs mer och boka här

Gilwellstugan

Gilwellstugan ligger i vacker sörmländsk natur vid sjön Båvens strand nära Sparreholm i Sörmland. Här är det nära till friluftslivet, både i skogen och till sjöss och bakom knuten finns lägerområdet Brittmäss.

 

Gilwellstugan