Foto: Linnea Wedelin

Östra regionen

Östra regionen har inget kontor utan utvecklingskonsulenterna i Malmö (Hanna, Sofie och Theodor) ansvarar för stödet till scoutkårerna i Nordöstra Götalands, Norra Smålands och Dackes scoutdistrikt.

Välkommen att kontakta oss! Mejla ostraregionen@scouterna.se.

Kontakta oss: ostraregionen@scouterna.se

Utvecklingskonsulenterna är redo att stötta er

Ta chansen att boosta verksamheten med inspiration, tips och stödinsatser från oss som jobbar med direktanslutna scoutkårer i Nordöstra Götalands-, Norra Smålands- och Dackes scoutdistrikt. Det blir en väl investerad tid som inspirerar och ger er goda förutsättningar att fortsätta verka för barn och ungas utveckling inom scouting. Inriktningen på besöket bestäms tillsammans  för att möta era behov och utmaningar. Vi skräddarsyr upplägg efter era behov för att stötta utvecklingsarbetet i scoutkåren, så hör av er!

Ladda ned östra regionens flygblad!

Trygga Möten

Arbetet med Trygga Möten kan väcka många tankar och funderingar och kanske vill ni arbeta vidare med detta i er scoutkår? Det kan till exempel vara så att ni önskar få hjälp av en samtalsledare som håller i en fördjupningsworkshop efter ni gått webbutbildningen eller guidar er genom Trygga Möten live.

Alla scoutkårer i östra regionen bokar livekurs och fördjupningsworkshop inom Trygga Möten via konsulenterna. Vi har ett nätverk särskilt utbildade samtalsledare som kommer till kåren och håller kurs/workshop med er.

Livekursen och fördjupningsworkshopen riktar sig till ledare som fyllt 15. Deltagarantalet bör vara 8-20 personer.

När du kontaktar oss för att göra en bokningsförfrågan kring Trygga Möten, svara då på dessa frågor i första mejlet:

  • Vilken scoutkår/grupp (ex avdelning eller styrelse)?
  • Trygga Möten livekurs eller fördjupningsworkshop?
  • Önskan kring dag och tid?

Att gå Trygga Möten minst var tredje år är obligatoriskt för alla scoutledare. Glöm inte bort att du/ni alltid kan gå webbutbildningen Trygga Möten - den ger också ett giltigt kursintyg.

Mejla konsulenterna i Östra regionen

Vi som jobbar i Östra regionen

Theodor Söderberg

Utvecklingskonsulent

Theodor Söderberg

theodor.soderberg@scouterna.se

0720787526

Theodor arbetar som utvecklingskonsulent i Södra och Östra regionen med fokus på medlemsrekrytering och verksamhetsutveckling.

Johan Möller

Regional utvecklingschef

Johan Möller

johan.moller@scouterna.se

0766232508

Johan är Scouternas regionala utvecklingschef på Södra kansliet i Malmö med uppdragsområde både i Södra. och Östra regionen

Sofie Moberg

Utvecklingskonsulent

Sofie Moberg

sofie.moberg@scouterna.se

0720770006

Sofie arbetar som utvecklingskonsulent i södra och östra regionen med fokus på medlemsrekrytering och verksamhetsutveckling.

Östra regionens gemensamma kalender

Här har alla aktörer i Östra regionen lagt in händelser och arrangemang där scouter från hela regionen kan delta. Kontakta respektive organisation för mer information.