Hajk

Södra kansliet

Scouternas södra kansli adress är Södra Tullgatan 4, vån 9, med postnr 211 40 i Malmö

Kansliet jobbar för att stärka scouting regionalt och stöttar scoutkårerna i Skåne, Blekinge, Småland, Öland och Östergötland med exempelvis rekrytering, att behålla scouter, teambuilding och organisationsutveckling. På kansliet finns även personal som jobbar med Scouternas arrangemang, kommunikation, program och folkhögskola.

Välkommen att kontakta oss! Mejla sodrakansliet@scouterna.se.

Kontakta oss: sodrakansliet@scouterna.se

Utvecklingskonsulenterna är redo att stötta er

Ta chansen att boosta verksamheten med inspiration, tips och stödinsatser från oss som jobbar med direktanslutna scoutkårer i Skåne, Blekinge, Småland, Öland och Östergötland. Det blir en väl investerad tid som inspirerar och ger er goda förutsättningar att fortsätta verka för barn och ungas utveckling inom scouting. Inriktningen på besöket bestäms tillsammans för att möta era behov och utmaningar. Vi skräddarsyr upplägg efter era behov för att stötta utvecklingsarbetet i scoutkåren, så hör av er!

Trygga Möten

Arbetet med Trygga Möten kan väcka många tankar och funderingar och kanske vill ni arbeta vidare med detta i er scoutkår? Det kan till exempel vara så att ni önskar få hjälp av en samtalsledare som håller i en fördjupningsworkshop efter ni gått webbutbildningen eller guidar er genom Trygga Möten live.

Alla scoutkårer i södra och östra regionen bokar livekurs och fördjupningsworkshop inom Trygga Möten via Södra kansliet. Vi har ett nätverk särskilt utbildade samtalsledare som kommer till kåren och håller kurs/workshop med er.

Livekursen och fördjupningsworkshopen riktar sig till ledare som fyllt 15. Deltagarantalet bör vara 8-20 personer.

När du kontaktar Södra kansliet för att göra en bokningsförfrågan kring Trygga Möten, svara då på dessa frågor i första mejlet:

  • Vilken scoutkår/grupp (ex avdelning eller styrelse)?
  • Trygga Möten livekurs eller fördjupningsworkshop?
  • Önskan kring dag och tid?

Att gå Trygga Möten minst var tredje år är obligatoriskt för alla scoutledare. Glöm inte bort att du/ni alltid kan gå webbutbildningen Trygga Möten - den ger också ett giltigt kursintyg.

Kontakta södra kansliet

Vi som jobbar på Södra kansliet

Sofie Moberg

Utvecklingskonsulent

Sofie Moberg

sofie.moberg@scouterna.se

0720770006

Sofie arbetar som utvecklingskonsulent i södra och östra regionen med fokus på medlemsrekrytering och verksamhetsutveckling.

Theodor Söderberg

Utvecklingskonsulent

Theodor Söderberg

theodor.soderberg@scouterna.se

0720787526

Theodor arbetar som utvecklingskonsulent i Södra och Östra regionen med fokus på medlemsrekrytering och verksamhetsutveckling.

Ellen Andersson

Utvecklingskonsulent

Ellen Andersson

ellen.andersson@scouterna.se

0766232532

Ellen arbetar som utvecklingskonsulent i södra och östra regionen med fokus på medlemsrekrytering och verksamhetsutveckling.

Johan Möller

Regional utvecklingschef

Johan Möller

johan.moller@scouterna.se

0766232508

Johan är Scouternas regionala utvecklingschef på Södra kansliet i Malmö med uppdragsområde både i Södra. och Östra regionen

Anton Nilsson

Programansvarig

Anton Nilsson

anton.nilsson@scouterna.se

0720711122

Anton arbetar med Scouternas program på utvecklingsavdelningen.

Linnea Hansson Henne

Tjänstledig

Linnea Hansson Henne

-

Linnea är samordnare för utbildningsgrupper inom scoututbildningar.

Linnea Wedelin

Kommunikatör

Linnea Wedelin

linnea.wedelin@scouterna.se

Linnea jobbar på Scouternas kommunikationsavdelning och har ansvar för att skapa innehåll i Scouternas sociala medier. Linnea utgår från kansliet i Malmö.