Teenagers Young Team Together Cheerful Concept

Utbildning i ledarskap för Sveriges bästa ledare

På Scouternas folkhögskola utbildar vi Sveriges bästa ledare. Med ett värdebaserat ledarskap i fokus utbildar vi både scoutledare och andra unga som vill mer. Till exempel så kan du på Allmän kurs läsa upp din behörighet till studier vid universitet och högskola.

Dessutom erbjuder vi ett antal utbildningar på heltid och deltid som ger unga i civilsamhället mod, makt och verktyg att förändra världen.

Vi utbildar för en bättre värld!

Scoututbildningar

Våra scoututbildningar fokuserar på att utveckla dig som är scoutledare till att bli ännu bättre och tryggare i ditt ledarskap. Alla scoutledarutbildningar ligger tillsammans på Ledarskapsön som är vårt utbildningssystem för scoutledare.

Profilutbildningar

På våra profilutbildningar som du läser på hel- eller deltid, får du mod, makt och verktyg att förändra världen. Läs mer om utbildningarna Ledarskap för hållbarhet, Ordförandeprogrammet, Projektledning och Värdebaserat ledarskap.

Allmän kurs

Allmän kurs kompletterar du dina gymnasiebetyg, vilket ger dig möjlighet att uppnå behörighet till studier på högskola och universitet. Du kan plugga hemifrån på Allmän kurs distans, eller så kan du välja att gå utbildningen i våra klassrum i Stockholm.

Webbkurs - den effektiva vägen till fortbildning

Flera av våra utbildningar innehåller digitala moment på webben. Dessutom erbjuder vi tre stycken renodlade webbkurser; Anpassat ledarskap, Trygga möten, och Leda scouting distans. Kurserna genomför du enkelt på din mobil, dator eller surfplatta.

Ta mig till Scouternas folkhögskola!

Psst.. Folkhögskola är gratis! All undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Vi tar endast ut avgift för kost, logi och material.