Dags att göra skillnad!

Din röst kan flytta berg. Jo men visst tänker du, hur då? För att göra förändringar måste någon våga ta det där klivet framåt. Och det behöver inte vara stora kliv, det finns så mycket du kan påverka som du kanske inte ens visste att du kunde göra något åt. Så häng med, vi listar lite knep och hjälper dig vidare!

"Scouterna är en stor, internationell organisation. Om vi kan gå samman för klimat och hållbarhet tror jag att vi kan göra skillnad."

Sofia Westergren, scoutrepresentant på COP26

Att tänka kreativt – hur hittar man på nya idéer?

För att få uppmärksamhet måste man sticka ut. Men det är inte alltid enkelt att på beställning tänka nytt (och dessutom vara originell!), därför har vi samlat några praktiska tips som kan hjälpa dig på vägen. 

Tänka kreativt

Påverka med text

Ett budskap är viktigt eftersom det sammanfattar och konkretiserar. Men hur tar man fram ett som funkar? 

Påverka med text

Så blir du aktivist på Instagram

Instagram har 500 miljoner dagliga användare över hela världen* och är en av de största sociala medieplattformarna. Det ger er unik möjlighet att nå ut med ditt budskap till en bred publik, men också en stor utmaning i att sticka ut bland ett enormt antal användare. Här beskriver vi hur du kan gå tillväga för att nå ut med din aktivism på Instagram och vad som är viktigt att tänka på. 

Aktivist på instagram
Scouter demonsterar för klimatet vid COP26 2021

Att demonstrera – hur fungerar det egentligen?

Vad får man – och vad får man inte – göra när man demonstrerar? Hur arrangerar du en egen demonstration, eller hittar någon att delta i? Kolla in listan här nedan med tips på hur du kan komma igång. 

Att demonstrera
Nybörjarguide

Så blir du en klimatkämpe på internet

Måste man demonstrera för att vara engagerad? Såklart inte. En soffliggare kan göra små stordåd med hjälp av sin dator. Här är några tips för dig som vill påverka på nätet. 

Klimatkämpe på internet

Scouter för klimatet

Hur arbetar Scouterna med klimatfrågor och vad kan vi göra för att stötta ungas klimatengagemang? En hel del. Vi inom Scouterna jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor sen flera år tillbaka. Varje dag lär vi unga scouter hur de kan ta en aktiv del i samhället och våga lita på sin egen röst. Genom att jobba i små grupper, patruller, hjälper vi varandra. För tillsammans med andra blir vi starka.

Scouter för klimatet