Intressemärke

Klimat

Ungas engagemang i klimatkrisen är en global kraft som påverkar regeringar, företagsledningar och andra makthavare.  Kom med och bli en klimathjälte du också!    Vårt sätt att leva gör att jorden blir varmare och varmare. Koldioxid och andra växthusgaser stannar i atmosfären och gör att strålning studsar tillbaka in mot jorden. Det leder till smältande isar, högre vattennivåer, extremväder och torka. Det påverkar allas liv, nu och i framtiden. Vi behöver ställa om för att se till att bromsa utsläppen. Det här verkar tungt, men tillsammans blir vi mer kreativa och kommer på nya sätt att bromsa den här utvecklingen.  Alla bidrag räknas.

Märkeskrav

  1. Ha räknat ut ditt C02-avtryck.
  2. Under en månad ha gjort något för att minska ditt C02-avtryck, till exempel att äta vegetariskt, cykla istället för att åka bil eller att inte konsumera nya saker. Välj något som du tror att du kommer vilja och kunna fortsätta med.
  3. Ha tagit ett initiativ i scoutkåren för ökade klimatinsatser, tex att skriva en motion till kårstämman om solceller, ha en hajk med bara vegetarisk mat, införa sopsortering eller rutiner för minskat matsvinn.
  4. Hitta en organisation, plattform eller nätverk och delta i någon aktivitet, digitalt eller live, som samlar personer som är engagerade för klimatet.

För dig som är

Äventyrare 12-15 år