Scoutmärken

Nedan hittar du Scouternas märken! Här hittar du också var märket ska placeras, broschyren Märkbart och affischer med märken för spårare, upptäckare, äventyrare, utmanare och scouting på sjö och vatten. Ni kan såklart också göra ert eget märke!

Filtrera

Intressemärke

Andra repmärket

Andra repmärket bygger vidare på Första repmärket. Genom att jobba med Andra repmärket övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika äventyr.

Läs mer

Deltagandemärke

Berättelsen

Deltagandemärke Upptäckare

Läs mer

Intressemärke

Bra kompis

En av de bästa sakerna med Scouterna är alla kompisar. Att vara scout är att vara en bra kompis. Men vad är egentligen en bra kompis? Det kanske inte alltid är så lätt att veta hur du ska göra för att vara en bra kompis. Ibland kommer det automatiskt men ibland kräver det lite eftertanke och träning.

Läs mer

Intressemärke

Brinna

Det här är en fortsättning på intressemärket Tända. Genom att jobba med Brinna lär du dig mer om elden och hur man kan använda den på ett bra sätt. Eld som kan användas till att laga mat på, skapa en mysig stämning eller ge värme.

Läs mer

Intressemärke

Bygga

Att bygga något stort och användbart är en härlig utmaning. Det är ett bra sätt att träna på att planera och komma på smarta lösningar. På köpet kommer ju dessutom nyttan av det ni bygger.

Läs mer

Intressemärke

Bygga avancerat

Att bygga är en härligt fysisk och kreativ aktivitet.

Läs mer

Deltagandemärke

Bygget

Deltagandemärke Äventyrare

Läs mer

Behörighetsmärke

Båtettan

Behörighetsmärke

Läs mer