Foto: Magnus Fröderberg

Ge bort ett personligt gåvobevis

Ska du bort på kalas, fira mors dag eller bara vill säga tack till någon? Gör det med ett personligt gåvobevis från Scouterna!

Tack vare din gåva kan vi ge fler barn och unga möjlighet att uppleva äventyr tillsammans, växa som individer och förändra samhället. Tillsammans kan vi utveckla fler världsförbättrare. Tack för ditt bidrag!

Köp ett gåvobevis

Så går det till

 • Skapa ditt personliga gåvobevis genom att välja motiv och hälsning till den du vill uppmärksamma. En förhandsgranskning av beviset gör att du ser hur det kommer se ut när det är klart.
 • Välj gåvobelopp.
 • Välj hur du vill få gåvobeviset levererat, med e-post eller per post. Ange uppgifter för leverans.
 • Betala snabbt och enkelt med swish eller kort.

Behöver du få personlig hjälp?

Behöver du hjälp att fylla i beställningsformuläret? Välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-568 432 00 eller via e-post info@scouterna.se.

Längre ner på sidan har vi samlat vanliga frågor och svar.

Jag har lärt mig att våga testa. Jag har också lärt mig att släppa på kontrollbehovet och att samverka i grupp. Vi tränar mycket på samarbete och det är bra att ha med sig i vardagen. Det bästa med att var scout är gemenskapen. Man träffar så mycket folk, även från andra länder. Det är ständigt nya hajker, läger och utmaningar. Jag tror att jag kommer vara scout länge.

Julia Domberg, 19 år

Det bästa med Scouterna är att man blir accepterad som man är. Och att man får vara med om äventyr och upplevelser som man kanske inte skulle varit med om annars. Man kan hitta kompisar som kommer från andra sidan jordklotet. Scouterna är ett eget släkte. En gång scout alltid scout. Som samhället ser ut idag tror jag att scouterna är en trygghet för många barn. Alla får vara med, och vara sig själva. Du har en tillhörighet.

Klara Åström, 17 år

Jag kände att nu behövde hela samhället ställa upp för att hjälpa personer i riskgrupper med vardagsgrejer som att handla, gå till återvinningen med mera.

Anton Karlsson, 17 årScouternas vision är Unga som gör världen bättre. Anton är en av dem som gjorde visionen verklig och agerade när det som mest behövdes. Våren 2020 startade han Facebookgruppen Coronahjälpen, främst med syfte att hjälpa personer i riskgrupper och få deras vardag att fungera bättre.
84 % av pengarna når fram, Scouternas Insamling

Din gåva når fram

84 procent av pengarna används till verksamhet för barn och unga. 16 procent används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Det här används pengarna till

Pengarna används till:

 • Sprida scouting till fler
 • Utbilda nya scoutledare
 • Starta upp nya scoutkårer
 • Ge bidrag för medlems- och deltagaravgifter och utrustning
200 kr/månad i ett år räcker till mycket

200 kr/månad i ett år räcker till:

 • 12 ledare får lära sig anpassa verksamheten för barn med ADHD eller autism, eller
 • 80 barn får lära sig bli schyssta kompisar, eller
 • 6 barn med mindre ekonomiska medel får möjlighet att följa med på hajk

Vanliga frågor och svar

När du köper någon av våra presenter som gör att fler barn och unga får chansen att utvecklas till världsförbättrare, får du ett fint gåvobevis som tack. Du kan välja att få gåvobeviset som ett tryckt kort eller som en pdf att skriva ut. Gåvobeviset blir en fin present att ge bort och det gör dessutom att fler barn och unga kan utvecklas till trygga och ansvarsfulla individer.

Ett digitalt gåvobevis har formatet stående A4. Du får en länk till en nedladdningsbar PDF, som du kan skriva ut eller mejla direkt till dina nära och kära.  Texten i gåvobeviset berättar att du skänkt en gåva till vårt arbete för barn och unga.

Ja! Mejla till info@scouterna.se eller ring till 08-568 432 00 så skickar vi et utskrivet gåvobevis till dig eller till någon annan som du vill skicka det till. Vi levererar det via post inom 5 dagar. Texten i gåvobeviset berättar att du skänkt en gåva till vårt arbete för barn och unga.

Dina pengar används bland annat till att sprida scouting till fler, utbilda nya ledare och starta scoutkårer där vi inte finns idag som t ex på landsbygden och i utsatta områden. De används också till att utveckla Scouternas program och att stötta den lokala scoutverksamheten.

Scouterna utvecklar och förbättrar verksamheten kontinuerligt utifrån de behov som finns.  Vi öronmärker därför inga gåvor för specifika ändamål (med undantag av Scouternas Stödfond) eftersom det är viktigt att det alltid finns en buffert med pengar som vi kan använda där det bäst behövs.

När du skänker pengar till Scouterna kan du vara trygg. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2019 lyckades använda hela 94 procent av de insamlade medlen till vår verksamhet för barn och unga. Endast 6 % användes till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll – det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barn och unga.

Om du beställer ett utskrivet gåvobevis, så kommer du att få det levererat inom 5 arbetsdagar. Om du beställer digitala gåvobevis får du dem direkt samma dag via e-post.

Ja det kan du, både det digitala och utskrivna gåvobeviset går att beställa för leverans till någon annan.

Om du inte har fått mejlet från oss på Scouterna, så ber vi dig att kontrollera att det inte har hamnat i skräpkorgen i din inkorg. En del ”spamfilter” är stränga mot nya avsändare som de inte känner igen. Du kan också mejla till oss på info@scouterna.se, så hjälper vi dig om du får problem.

Välkommen att mejla till oss på info@scouterna.se eller ring till 08-568 432 00 så hjälper vi dig om du får problem.