Skicka ett gåvokort via sms

Skicka en sms-hälsning

Skicka en hälsning till någon du tycker om och stöd samtidigt Scouterna. Mottagaren får ett fint gåvobevis via sms. Tack vare din gåva kan vi ge fler barn och unga chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Tillsammans utvecklar vi fler världsförbättrare!

Skicka en hälsning

Så går det till

 • Skapa din personliga sms-hälsning här.
 • Välj gåvobelopp.
 • Fyll i mottagarens uppgifter och skriv din personliga hälsning.
 • Betala snabbt och enkelt med swish eller kort.
 • Mottagaren får hälsningen via sms.

Behöver du få personlig hjälp?

Behöver du hjälp? Välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-568 432 00 eller via e-post info@scouterna.se.

Jag kände att nu behövde hela samhället ställa upp för att hjälpa personer i riskgrupper med vardagsgrejer som att handla, gå till återvinningen med mera.

Anton Karlsson, 17 årScouternas vision är Unga som gör världen bättre. Anton är en av dem som gjorde visionen verklig och agerade när det som mest behövdes. Våren 2020 startade han Facebookgruppen Coronahjälpen, främst med syfte att hjälpa personer i riskgrupper och få deras vardag att fungera bättre.

Det bästa med Scouterna är att man blir accepterad som man är. Och att man får vara med om äventyr och upplevelser som man kanske inte skulle varit med om annars. Man kan hitta kompisar som kommer från andra sidan jordklotet. Scouterna är ett eget släkte. En gång scout alltid scout. Som samhället ser ut idag tror jag att scouterna är en trygghet för många barn. Alla får vara med, och vara sig själva. Du har en tillhörighet.

Klara Åström, 17 år

Jag har lärt mig att våga testa. Jag har också lärt mig att släppa på kontrollbehovet och att samverka i grupp. Vi tränar mycket på samarbete och det är bra att ha med sig i vardagen. Det bästa med att var scout är gemenskapen. Man träffar så mycket folk, även från andra länder. Det är ständigt nya hajker, läger och utmaningar. Jag tror att jag kommer vara scout länge.

Julia Domberg, 19 år
84 % av pengarna når fram, Scouternas Insamling

Din gåva når fram

84 procent av pengarna används till verksamhet för barn och unga. 16 procent används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Det här används pengarna till

Pengarna används till:

 • Sprida scouting till fler
 • Utbilda nya scoutledare
 • Starta upp nya scoutkårer
 • Ge bidrag för medlems- och deltagaravgifter och utrustning
200 kr/månad i ett år räcker till mycket

200 kr/månad i ett år räcker till:

 • 12 ledare får lära sig anpassa verksamheten för barn med ADHD eller autism, eller
 • 80 barn får lära sig bli schyssta kompisar, eller
 • 6 barn med mindre ekonomiska medel får möjlighet att följa med på hajk

Vanliga frågor och svar

Dina pengar används bland annat till att sprida scouting till fler, utbilda nya ledare och starta scoutkårer där vi inte finns idag som t ex på landsbygden och i utsatta områden. De används också till att utveckla Scouternas program och att stötta den lokala scoutverksamheten.

Scouterna utvecklar och förbättrar verksamheten kontinuerligt utifrån de behov som finns.  Vi öronmärker därför inga gåvor för specifika ändamål (med undantag av Scouternas Stödfond) eftersom det är viktigt att det alltid finns en buffert med pengar som vi kan använda där det bäst behövs.

Tack vare din gåva får fler barn och unga chansen att uppleva en meningsfull fritid där de kan växa till sin fulla potential och göra samhället och världen bättre. Din gåva bidrar också till att vi kan rekrytera och utbilda fler ledare och starta upp nya scoutkårer där vi inte finns idag, som t ex i utsatta områden.

När du skänker pengar till Scouterna kan du vara trygg. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2019 lyckades använda hela 94 procent av de insamlade medlen till vår verksamhet för barn och unga. Endast 6 % användes till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll – det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barn och unga.