Tänder stormlyktor

Ge en minnesgåva vid begravning

Hedra minnet av någon som har gått bort med en gåva till Scouternas viktiga arbete för barn och unga. Du får ett fint minnesblad, med en personlig hälsning, som du kan ge till de anhöriga. Din minnesgåva till Scouterna bidrar till att vi kan ge fler barn och unga möjlighet att uppleva äventyr tillsammans, växa som individer och förändra både samhället och världen. Tack för din gåva!

Ge en minnesgåva

Så går det till

 • Skapa ditt personliga minnesblad genom att välja motiv och hälsning till den du vill hedra. En förhandsgranskning av minnesbladet gör att du ser hur det kommer se ut när det är klart.
 • Välj till vilken insamling minnesgåvan ska gå samt gåvobelopp.
 • Välj hur du vill få gåvobeviset levererad, med e-post eller per post. Ange uppgifter för leverans.
 • Betala snabbt och enkelt med Swish eller kort.

Behöver du få personlig hjälp?

Behöver du hjälp att fylla i beställningsformuläret eller ändra texten till minnesbladet?  Välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-568 432 00 eller via e-post info@scouterna.se.

Du kan också swisha din minnesgåva till 900 52 24, eller sätta in din minnesgåva på Bankgiro 900-3161. Skriv vem minnesgåvan avser och hör av dig till Scouterna om du önskar få ett minnesblad utskrivet och skickat till begravningsbyrån.

Längre ner på sidan har vi samlat vanliga frågor och svar.

Det bästa med Scouterna är att man blir accepterad som man är. Och att man får vara med om äventyr och upplevelser som man kanske inte skulle varit med om annars. Man kan hitta kompisar som kommer från andra sidan jordklotet. Scouterna är ett eget släkte. En gång scout alltid scout. Som samhället ser ut idag tror jag att scouterna är en trygghet för många barn. Alla får vara med, och vara sig själva. Du har en tillhörighet.

Klara Åström, 17 år
84 % av pengarna når fram, Scouternas Insamling

Din gåva når fram

84 procent av pengarna används till verksamhet för barn och unga. 16 procent används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

Det här används pengarna till

Pengarna används till:

 • Sprida scouting till fler
 • Utbilda nya scoutledare
 • Starta upp nya scoutkårer
 • Ge bidrag för medlems- och deltagaravgifter och utrustning
200 kr/månad i ett år räcker till mycket

200 kr/månad i ett år räcker till:

 • 12 ledare får lära sig anpassa verksamheten för barn med ADHD eller autism, eller
 • 80 barn får lära sig bli schyssta kompisar, eller
 • 6 barn med mindre ekonomiska medel får möjlighet att följa med på hajk

Vanliga frågor och svar

När du ger en minnesgåva till Scouterna får du ett fint minnesblad i A4-format, som du kan ge till anhöriga istället för ett kondoleanskort eller telegram. Att hedra minnet av en bortgången släkting eller vän genom att skänka en minnesgåva till ett välgörande ändamål, är många gånger en önskan från familjen inför begravningen. Din minnesgåva till Scouterna bidrar till att fler barn och unga kan få en meningsfull fritid, där de kan utvecklas till trygga och ansvarsfulla individer som gör världen bättre.  Det är ett fint sätt att bli ihågkommen på.

Om det är mindre än fem arbetsdagar innan begravning, kan vi inte garantera att utskrivna minnesblad kan levereras i tid. Då kan du välja att antingen skicka minnesbladet direkt till anhörigs adress eller till begravningsbyrån, som i efterhand brukar lämna över de minnesblad som kommit in efter begravningen.

 

Snabbaste sättet:

Om det är ont om tid inför begravningen och du själv ska gå på den, rekommenderar vi att du skriver ut minnesbladet direkt från vår hemsida. Då kan du lämna det till personal i kyrkan eller direkt till en anhörig.

Minnesbladen brukar sändas till begravningsbyrån, som oftast finns med i minnesannonsen. Det kan också skickas direkt till anhöriga.

Välkommen att kontakta oss på 08-568 432 00 eller info@scouterna.se.

När du gör din beställning via vår hemsida, kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med Visa/Mastercard eller med Swish. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta oss på 08-568 432 00 och meddela vad det ska stå i minnesbladet. Sen postar vi ett inbetalningskort till dig.

 • En sista hälsning
 • Tack för fin vänskap
 • Tack för fina minnen
 • Sov i ro
 • Vila i frid
 • Vårt varma deltagande

 

Vårt liv är en vindfläkt, en saga, en dröm
En droppe som faller i tidernas ström
Den skimrar i regnbågens färg en minut
brister och faller och drömmen är slut

– Nils Ferlin

 

Det finns ett hav,
som ingen ser
Det finns en grav,
där ingen dör
Det finns en sol,
som ej går ner
Det finns en strand
i varje själ

– Bo Setterlind

Nej, mottagaren kan endast se beloppet om du själv har skrivit in det i din text på själva minnesbladet.

Ja du kan antingen välja ändamålet Tillsammans gör vi världen bättre eller Scouternas Stödfond.

 

Om du väljer Tillsammans gör vi världen bättre används pengarna där behoven är som störst och där Scouternas ledning bedömer att pengarna gör mest nytta just nu.

 

Scouternas stödfond är en fond där både enskilda scouter, scouternas föräldrar samt scoutledare kan söka bidrag för att bekosta såväl medlemsavgiften som deltagande på hajker och läger (inklusive jamboreer) samt köp av scoututrustning som t ex scoutskjorta, ryggsäck, regnställ, gummistövlar, liggunderlag och sovsäck. Fonden gör det möjligt för barn och unga utan ekonomiska förutsättningar att vara med i Scouterna på samma villkor som alla andra.