Avdelningsdagar i Wonkwang

Välkommen till Wonkwang University! Här kommer du få en välförtjänt paus innan jamboreen på fältet på SaeManGeum drar igång. Vår gissning är att du troligtvis behöver det, oavsett om du nyss har anlänt till Sydkorea efter en lång resa eller redan haft stora delar av din kontingentupplevelse. Ta chansen här att tvätta, vila, umgås med nya och gamla kompisar eller ta del av någon av alla aktiviteter som finns på plats. Något du inte vill missa är såklart kontingentfesten!

Praktisk information utifrån justerat avresedatum

Boende

Alla deltagare, ledare och CMT bor kvar i samma rum på Wonkwang University.

Mat

  • Frukost 1 augusti serveras i matsalen och lunchen den 1 augusti kommer att levereras som "packed lunch" i matsalen mellan kl 13:00-15:00.
  • Middag köper avdelningarna själva i närområdet eller inne i Iksan, ordinarie budget på 15 000 Won.

Vi återkommer med information om hur vi gör med frukost och lunch den 2a augusti.

Program

Vi får en extra dag för återhämtning, umgås i kontingenten och möjlighet att upptäcka Iksan. Förslag på aktiviteter och mer information om Pausdagen den 1 augusti finner du här.

Program för deltagare på Wonkwang

Här hittar du detaljerad information om programdagarna på Wonkwang.

Inresan till lägret och lägerlivet

På den här sidan samlar vi information till dig som är ledare och CMT om resan, utcheckning från Wonkwang, ankomsten till Jamboreen och lägerlivet.

Obligatorisk träff för avdelningsledare

Tisdagen den 1 augusti träffas avdelningsledarna med en representant från varje avdelning kl 16:00 i Liberal Arts College Building (Hus 56) Rum 101 (första våningen).

Praktiskt i Wonkwang

Bra saker att veta är:

  • Husen är könsfördelade och universitetet är hårda med det. Ingen får vistas i husen för motsatta könet, men icke-binära och transpersoner behöver inte följa sitt tilldelade kön. 
  • Det finns ett duschrum per våningsplan i byggnaderna vi bor i. Våning 6 i hus 32 saknar dock dusch och toaletter pga renovering. Boende på det våningsplanet hänvisas till duschar och toaletter på andra våningar.
  • Icke-binära och transpersoner har separat duschlösning, med dusch på våning 1 i hus 37. 
  • Alla utomhusmiljöer på universitetsområdet får nyttjas, men var rädda om konstgräset på idrottsplatsen, och se såklart till att vi inte lämnar några spår efter oss.  
  • Alla hus är låsta mellan 23:30 och 05:30 och då går det inte att komma in och ut ur byggnaderna. De öppnas enbart vid nödsituationer såsom brand.
  • Vi tar ansvar för och samlar ihop våra egna sopor på område, som sen slängs i de stora sopkärlen bakom byggnad 31 där skräp ska slängas. De hinkar som finns på toaletterna är avsedda för toalettpapper och inget annat.

Övrig praktisk information

Det finns en infodisk i byggnad 31, som är bemannad fram till klockan 19.00, och därefter hänvisar vi till Swedish HQ på Discord precis som vanligt.  

Notera att enligt universitets regler sover vi män och kvinnor var för sig i olika byggnader och byggnaderna låses mellan 23:30 - 05:30. Vi kommer alltså inte in i byggnaderna efter 23.30. Övriga förhållningsregler för universitetsområdet hittar ni här.

Det finns tvättmöjligheter på plats, där man köper ett kort till tvättmaskinen för 1000 KRW, och laddar sen på kortet med kontanter i en automat. Varje tvätt kostar 1200 KRW och ni behöver ha jämna pengar till automaten då den inte ger ut någon växel. Ha alltså små kontanter nära till hands och gå gärna ihop med en eller flera kompisar för att tvätta tillsammans! Ett par tvättkort finns in infodisken. Tvättmaskiner hittar ni i byggnad 31. Instruktion för att komma igång med tvätten hittar du här.

En Google Maps-karta över området med våra viktigaste delar hittar du här.

Karta Wonkwang University

Den stora resehandboken

Det är många saker som ska fixas och hållas reda på innan vår gemensamma resa till Sydkorea tar sitt avstamp. Och snart är vi där! På den här sidan har vi samlat bra länkar med praktiska detaljer att ha koll på för dig som ledare och IST.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WSJ23 i Korea

Inresa till lägret

Information om hur vi kommer till jamboreen, och hur du checkar in.