20170804 Malin Duveblad bär en resväska åt en utländsk deltagare på Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Projektledning för IST

Alla scouter som åker som IST på World Scout Jamboree 2023 i Sydkorea erbjuds att gå folkhögskolans utbildning i Projektledning IST-edition under hösten 2022.

 

Erbjudande från Scouternas folkhögskola

Innehåll

Erbjudande: 7 digitala webbkursdelar, 7 uppgifter i en patrull, en kursbok, handledning från folkhögskolan, kursintyg efter avslutad kurs.

För dig under 25 som väljer att göra ett Roverprojekt ingår också stöd i genomförandet.

Pris: 500 kr (för kursbok)

Vid intresse: Anmäl dig via Scoutnets Anmälningsformulär för Projektledning-IST Edition. Sista anmälningsdag är 5 september.

Kursen är en introduktionskurs till projektledning och innehåller:

  • Information om olika typer av projekt
  • Modeller och verktyg för att planera, genomföra och utvärdera projekt
  • Självledarskap och ledarskap
  • Grupputveckling och konflikter
  • Extern och intern kommunikation
  • Ekonomi, finansiering, riskhantering och uppföljning av projekt
  • Motivation, stress och feedback

Upplägg/schema

Kursen består av 7 digitala webbkurser som du kan göra nästan när och hur du vill. Mellan dessa får du några uppgifter, framför allt reflektion- och diskussionsuppgifter som du löser tillsammans med andra i en patrull. Beroende på intresse och antal deltagare kan det även bli aktuellt att erbjuda ett par digitala seminarier under terminen.

Kursen avslutas med en gemensam diplomceremoni på IST-förträffen i januari 2023.

För dig som Roverscout

I samband med projektledningskursen kommer du som är Roverscout också få veta mer om roverscouting och den roverfärd som du kan göra under din tid som roverscout. När du sedan (frivilligt!) gör ett färdval inom roverprogrammet kan du göra det som ett eget roverscoutprojekt under vårterminen. Du kommer få stöd av Scouterna programgrupp samt en mentor som den svenska kontingentledningen för WSJ bistår med. Det blir en förberedelse inför din resa till Sydkorea samtidigt som du får praktisk erfarenhet av att driva ett projekt. En merit som du kommer att bära med hela livet, tillsammans med alla dina upplevelser från WSJ2023.