Vandringshajk med ”lära-känna-varandra-tema”

Vandringshajk med ”lära-känna-varandra-tema” är en aktivitet i Scouternas aktivitetsbank. Hajk som syftar till en bra start på terminen för att skapa samarbete mellan gamla och nya scouter. Det är ett bra tillfälle för patrullerna att testa hur det är att klara sig själva samtidigt som ledarna finns i närheten. Den leder fram till ökat samarbete och roligt äventyr.

För vem passar aktiviteten?

Åldersgrupper: 12-15 år Äventyrarscout.

Gruppstorlek: 16 eller fler, 8-15 pers.

Så genomför du aktiviteten


Bra längd på denna hajk är 2 eller 3 dagar.

Förberedelser

Förbered hajken genom att låta patrullerna planera och handla sin egen mat. Ett bra tips är att ledaren kollar igenom inköpslistan och kommer med lite goda råd kring hur mycket mat som ska inhandlas mm. Ge patrullerna lite kokböcker för inspiration (finns t ex i Scoutshopen på nätet.) I övrigt brukar de klara sig bra själva.

Hajken

Börja med att ta er ut i skogen redan på fredagkvällen. Låt patrullerna slå upp sina egna vindskydd och laga mat. Om det finns utrymme så kan ledarna ha fixat något mysigt fika eller en lägereld på kvällen.

På morgonen får patrullerna varsin karta. Ni pekar ut en plats där de ska vara vid lunch samt ger dem uppgifter att lösa längs vägen. Uppgifterna ligger i olika kuvert och är följande:

Uppgift att lösa innan lunch:Lär känna varandra! Ta reda på så mycket som möjligt om varandra i patrullen. Det kan vara allt från älsklingsfärg till mellannamn. Ni kommer att ha användning av det senare under dagen!

Uppgift att lösa under dagen: Poängjakt/organisationstävling. Patrullen har en viss tid på sig att göra sina uppgifter så bra som möjligt. Alla möjliga olika aktiviteter kan förekomma. T ex bygga någonting, såga av en stock, lösa ett chiffer med mera. Det kan också vara skämtsamma aktiviteter som t ex att äta kex och vissla. Alternativt kan det vara frågor som rör omgivningen, t ex samla in löv från fyra olika träd och benämn dem, vilken färg är det på scoutstugans brevlåda, hur mycket kostar en flaska ketchup på ICA, Hur många parkeringsplatser finns det utanför lokalen med mera.

Uppgift att lösa innan det blir mörkt: Förbered något att framföra på kvällens lägerbål. Det kan vara en sång, en sketch eller något annat.

Uppgift att lösa under helgen: (Skriv ut beskrivningarna till alla eller ett par intressemärken) Välj minst 1 intressemärke var som ni vill jobba med under terminen.

 

När alla samlats vid lunch leker ni leken ”Vem känner vem”. Den går till så att patrullerna sätter sig patrullvis. En person blir framkallad till lekledaren som tar reda på något om personen. Lekledaren ställer en fråga till personens patrull. Tex. om Peter ingår i patrull Älgen, kan patrull Älgen få frågan ”hur många syskon har Peter”. Variera frågorna och se till att alla patruller får lika många frågor. Poängen från övningen läggs ihop med poängen i Poängjakten (dvs uppgift att lösa under dagen).

Efter lunchrasten får patrullerna på nytt en plats utmärkt på kartan där de ska slå läger för kvällen. Låt dem gå dit i sin egen takt.

På kvällen när alla ätit räknas poängen ihop och prisutdelning äger rum. Ett alternativ är att ha med sig ingredienser till en lyxig efterrätt till varje patrull. Den patrull som samlat ihop flest poäng får välja rätt först. Man kan också ha auktion på ingredienserna.

Efter maten är det dags för lägerbål.

Sista dagen är en uppgift att gå igenom vilka intressemärken alla valt att fördjupa sig inom.

Avsluta hajken med att göra en reflektionsövning där ni går igenom vad som hänt under hajken och hur alla har upplevt det. Ett bra exempel är Känsloträdet

Detta material behöver du

  • Hajkpackning till varje patrull (vindskydd, trangiakök, t-sprit, mat), samt till ledarna.
  • Utskrivna uppgifter till organisationstävlingen
  • Ingredienser till efterrätter

Scoutmetoden

Genom att låta patrullerna lösa uppgifter självständigt och dela ut uppgifter med hjälp av patrulledaren kommer ni att stärka patrullsystemet. Hajken går utomhus och friluftslivet blir därför en självklar del. Som ledare är er roll att finnas med och stödja och lyssna.