Internationellt23 maj 2022

500 kvinnor samlas globalt för unik utbildning

Juliette Low Seminar (JLS) är en ledarskapsutbildning som funnits inom WAGGGS sedan 1932. Utbildningen syftar till att bryta barriärer för ledarskap genom att stödja unga kvinnor att vidga sina perspektiv, leda för påverkan och skapa vägar för flickor att bli hörda. I år kommer JLS att samla 500 unga kvinnor (i åldrarna 18 till 30) från olika delar av världen under temat #Lead4Impact.

– För mig innebar JLS en inblick i hur mycket WAGGGS betyder för unga tjejer och för kvinnor runt om i världen. Det gav mig vänner från hela världen som jag alltid kommer kunna höra av mig till och det gav mig nya perspektiv på ledarskap. Jag ångrar inte en sekund att jag deltog. Funderar du på att söka till JLS har jag bara en sak att säga - gör det! säger Johanna Larsson, som deltog i Polen 2019.

JLS kommer att lanseras på International Day of the Girl den 11 oktober 2022 och genomförs online i olika faser. Varje steg på resan syftar till att ge deltagarna möjligheter att få självförtroende, tro på sig själva och känna en stark känsla av internationell anknytning.

Som deltagare kommer du att få med dig verktyg för att införliva WAGGGS ledarskapsmodell i ditt dagliga liv. Tanken är att det ska hjälpa dig att ta ledningen i ditt liv och kunna agera utifrån dina värderingar för att åstadkomma positiv social förändring i samhället. Förutom ledarskapsmetoder kommer du att få med dig globala perspektiv på scouting och ledarskap och få med dig ett nätverk av unga engagerade ledare från andra delar av världen.

Från lanseringen kommer det finnas material online som du som deltagare tar till dig i din egen takt under oktober och november. Själva evenemanget genomförs 2-11 december 2022 med program under de två helgerna.

Som en del i utbildningen kommer alla deltagare att genomföra ett projekt under 2023 som primärt riktar sig till flickor i åldern 12+. I en svensk kontext kommer projekten kunna genomföras med medlemmar oavsett kön, men med en uppmaning att försöka inkludera många tjejer. Deltagarna kommer att delas in i patruller som får stöd av en mentor från starten i oktober 2022 och fram till slutförande av projektet 2023. Även Scouterna kommer att finnas till som stöd i genomförandet av projektet. Utbildningen kostar 100 brittiska pund. Vi uppmanar dig som vill delta att fråga din kår och ditt distrikt om de kan bidra till avgiften. Vid behov är det möjligt att söka om medel från Scouternas stödfond. Sista ansökningsdag är 31 maj och du söker genom att mejla vår IC Linn Ternefors.

Kontakt

International Commissioner WAGGGS

Linn Ternefors

linn.ternefors@scouterna.se

Liknande internationellt

22 feb 2023

Idag firar scouter över hela världen internationell vänskap

Scouter är nyfikna på världen, vi spanar ut över horisonten, söker efter äventyr. Vad finns där borta? Vi upptäcker nya platser och hittar nya vänner...

15 dec 2022

World Thinking Day 2023

Den 22 februari varje år firar scouter över hela världen World Thinking Day. 2023 är temat "Our world, our peaceful future". Läs vidare och få tips på...

14 nov 2022

Engagera dig i WAGGGS

Scouternas världsorganisation World Association of Girl Guides and Girl Scouts letar efter engagerade scouter som vill vara med att bedriva och stötta...