Internationellt23 maj 2022

500 kvinnor samlas globalt för unik utbildning

Juliette Low Seminar (JLS) är en ledarskapsutbildning som funnits inom WAGGGS sedan 1932. Utbildningen syftar till att bryta barriärer för ledarskap genom att stödja unga kvinnor att vidga sina perspektiv, leda för påverkan och skapa vägar för flickor att bli hörda. I år kommer JLS att samla 500 unga kvinnor (i åldrarna 18 till 30) från olika delar av världen under temat #Lead4Impact.

– För mig innebar JLS en inblick i hur mycket WAGGGS betyder för unga tjejer och för kvinnor runt om i världen. Det gav mig vänner från hela världen som jag alltid kommer kunna höra av mig till och det gav mig nya perspektiv på ledarskap. Jag ångrar inte en sekund att jag deltog. Funderar du på att söka till JLS har jag bara en sak att säga - gör det! säger Johanna Larsson, som deltog i Polen 2019.

JLS kommer att lanseras på International Day of the Girl den 11 oktober 2022 och genomförs online i olika faser. Varje steg på resan syftar till att ge deltagarna möjligheter att få självförtroende, tro på sig själva och känna en stark känsla av internationell anknytning.

Som deltagare kommer du att få med dig verktyg för att införliva WAGGGS ledarskapsmodell i ditt dagliga liv. Tanken är att det ska hjälpa dig att ta ledningen i ditt liv och kunna agera utifrån dina värderingar för att åstadkomma positiv social förändring i samhället. Förutom ledarskapsmetoder kommer du att få med dig globala perspektiv på scouting och ledarskap och få med dig ett nätverk av unga engagerade ledare från andra delar av världen.

Från lanseringen kommer det finnas material online som du som deltagare tar till dig i din egen takt under oktober och november. Själva evenemanget genomförs 2-11 december 2022 med program under de två helgerna.

Som en del i utbildningen kommer alla deltagare att genomföra ett projekt under 2023 som primärt riktar sig till flickor i åldern 12+. I en svensk kontext kommer projekten kunna genomföras med medlemmar oavsett kön, men med en uppmaning att försöka inkludera många tjejer. Deltagarna kommer att delas in i patruller som får stöd av en mentor från starten i oktober 2022 och fram till slutförande av projektet 2023. Även Scouterna kommer att finnas till som stöd i genomförandet av projektet. Utbildningen kostar 100 brittiska pund. Vi uppmanar dig som vill delta att fråga din kår och ditt distrikt om de kan bidra till avgiften. Vid behov är det möjligt att söka om medel från Scouternas stödfond. Sista ansökningsdag är 31 maj och du söker genom att mejla vår IC Linn Ternefors.

Kontakt

Linn Ternefors

International Commissioner WAGGGS

Linn Ternefors

linn.ternefors@scouterna.se

Liknande internationellt

26 jun 2023

Vi kan inte få nog av Korea! Här kommer information om ”Girl Scout International Camp, Korea 2023”

”19th Girl Scout International Camp, Korea 2023” kommer att hållas digitalt den 2-6 oktober. För dig som är upptäckar- eller äventyrartjej och minst...

14 apr 2023

Spännande läsning om det internationella projektet Zimswede

I år är det 40 år sedan scouter i Sverige och Zimbabwe startade ett unikt samarbete som kom att pågå under åtta år under 1980 och 1990-talet och som...

03 apr 2023

Engagera dig i WAGGGS Europa som regional volontär

WAGGGS och WOSM:s Europaregioner har fått i uppdrag av medlemsorganisationerna att arbeta tillsammans med olika frågor. Nu finns möjligheten för dig...