Aktuellt

Låt det inte tändas en enda brasa utan att du känner till det. Här får du koll på allt som händer inom Scouterna just nu – på hemmaplan och ute i världen.

Ny tidning för dig som blivit scoutledare

När du är ny som scoutledare får du en tidning av oss. Här har vi samlat tips och fakta som vi tror att du har hjälp av längs vägen. Vi berättar om varför vi gör vissa saker, som att leka lekar tillsammans eller åka på hajker och sommarläger. Du får lära dig vilka delar ett vanligt scoutmöte brukar innehålla, varför vi är så mycket utomhus – och vad ledarkollegan menar när hen ber dig hämta tamojen!
Du får tips om utbildningar och stödmaterial riktade till just dig, och om vem du kan vända dig till med frågor. Men kan du inte vänta på tidningen så går det lika bra att läsa eller skriva ut den här.

Läs tidningen

Ansökan öppen till Moot2025

Nu är äntligen ansökan öppen till det internationella lägret Moot2025. Mootet hålls i Portugal, 22/7 –3/8 2025. Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en jamboree fast för roverscouter (18-26 år).För att ansöka som deltagare skall du vara född mellan 26/7 – 1999 och 25/7 2007. Så missa inte chansen, ansök idag!

Ansök här
Stadsvy över Berlin

Ansökan öppen för Upplev 2024

Upplev 2024 kommer att hållas i den Tyska staden Berlin! Har du inte varit där innan? Då har du den perfekta möjligheten att nu uppleva denna fina stad under höstlovet, 27 oktober - 2 november, med scouterna. Vi kommer hinna med mycket kul!

Det här vill du inte missa - anmälan är nu äntligen öppen.

Läs mer om Upplev 2024
Glada scouter på demokratijamboree i Aula Magna 2022
Save the date

Kallelse ute för Demokratijamboree 2024

15-17 november 2024 - då ses vi på Elmia kongress och konserthus i Jönköping. Då är det äntligen dags för Scouternas största demokratifest och stämma: Demokratijamboree 2024! Vi vet att det kommer att serveras Vätternvatten och att alla får en polkagris. Vår medarrangör Norra Smålands Scoutdistrikt tipsar om att boka upp detta i era kalendrar redan nu, detta vill ni inte missa!

Läs mer om DJ24
Scouter i grupp på klippa, som blickar in i kameran

Så bemöter du barns oro

Du som scoutledare kan ibland behöva bemöta scouters oro och tankar. Därför har vi samlat många olika tips till dig som är scoutledare med förslag på aktiviteter du kan göra med dina scouter på scoutmötet och länkar till andra organisationer som erbjuder råd och stöd.

Läs mer här

Nyheter

Scouten Julia har gått en ensamhajk
08 jul 2024

Nyhet

Julia och ensamhajken – “Att våga, det är det som är svårt”

Julia är en av en handfull ungdomar från Älta scoutkårs utmanare som i början av juni antog utmaningen att göra en ensamhajk. "Konceptet handlar om att våga testa vad man klarar av, och känna “jäklar vad mycket jag kan!”

Sommarjobbarna David och Mimoze
05 jul 2024

Nyhet

Idag avslutas Day Camp Adventure – “Bästa sommarjobbet jag haft”

Efter tre intensiva veckor avslutas Day Camp Adventure – sommarlägret där ungdomar växt i sitt ledarskap...

17 jun 2024

Pressmeddelande

Scouterna utbildar ungdomar i ledarskap – blir ledare för dagläger

Ungdomar från Husby, Skärholmen och Hagsätra utbildas i ledarskap, som en del i deras sommarjobb. Mellan...

Riksdagens Scoutnätverk maj 2024
03 jun 2024

Nyhet

Scouterna träffar makthavare i Riksdagen

Scouterna fortsätter att bedriva påverkansarbete på nationell nivå, senast under en träff med Riksdagens...

Scouternas stödstrumpa 2023 kampanjbild

Alla barn har rätt att må bra!

Två av tio unga har inte någon vuxen att prata med om känslor och nästan hälften skäms när de inte mår bra. Vi vet att scouting hjälper! Därför fortsätter Scouternas kampanj Stödstrumpan 2024 fokusera på att stärka barn och ungas psykiska hälsa.

Ge en gåva och få tygmärket Stödstrumpan 2024.

Scouternas stödstrumpa

Missade du senaste nyhetsbrevet?

Lugn, det går enkelt att hitta! Här hittar du alla de senaste inspirerande, kloka och roliga nyhetsbrev samlade under samma tak. Mycket nöje!

Nyhet

Bildstöd för scouter

Att använda bildstöd är hjälpsamt för de allra flesta. Det stödjer inlärningen och koncentrationen, det kan ge struktur till verksamheten och bidra till en förståelse för vad som ska hända. Nu finns det äntligen ett bildstöd som är anpassat för scouting.

Läs mer här

Anpassat ledarskap webbkurs

Kursen Anpassat ledarskap ger dig grundläggande kunskaper om ADHD och autism. Du får med dig olika strategier och tydliga verktyg för att anpassa ditt ledarskap. Det handlar om att lära känna dina deltagare, vara tydlig och kunna behålla lugnet.

Anmäl dig idag!

Stöd i Ukrainakrisen

Det är många som oroas över situationen i Ukraina och Europa. Inte minst barn och ungdomar. Här hittar du som ledare stöd för att planera scoutmötet och möta scouternas frågor och känslor. Vi har också samlat uttalanden och initiativ för stötta humanitära insatser.

Läs mer här
Så introducerar du nya ledare

Effektivt verktyg för introduktion

Introduktionsguiden är ett verktyg för att introducera nya ledare i scoutkåren. Här finns metoder och mallar som kan användas inför och under introduktionen. Allt för att fånga engagemanget på bästa sätt och få till en bra start. Alla mallar går att ladda ner enkelt och anpassa efter era behov i just er kår.

Introducera nya ledare i scoutkåren

Välkommen till scoutstuga.se

Scouternas nya samlingspunkt för utfärdsstugor, scoutlokaler och lägerplatser som går att hyra.

Ska ni iväg med avdelningen eller patrullen och behöver en plats att bo på?
Då kan ni hitta olika ställen att hyra över hela landet här.

Har ni i kåren eller distriktet en anläggning som ni hyr ut? Lägg till den så att andra hittar den!

Läs mer här

Nyhetsarkiv

Här hittar du alla nyheter, pressmeddelanden och utvalda artiklar från tidningen Scout.

Nyheter

Kommande arrangemang

Friluftsledarkurs kajak 2024

Friluftsledarkurs kajak syftar till att utveckla ditt friluftsledarskap samt dina kunskaper och färdigheter i kajakpaddling. Den är uppdelad på tre...

Plats ej bestämd

31 maj 2024 – 25 aug 2024

För utmanarscouter
För roverscouter

Explorer Belt 2024

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Du och en kompis gör en vandring under tio dagar i ett europeiskt land....

BeNeLux, Italien och Tjeckien, Sverige

16 jun 2024 – 13 aug 2024

För roverscouter
För dig engagerad på kårnivå

Treklöver Gilwell Nordic

Treklöver Gilwell is the training for you who are an experienced scout leader and feel eager to develop your own leadership, experience your own...

Plats ej bestämd

7 jul 2024 – 9 feb 2025

Prenumerera på vårt ledarutskick

Klicka dig vidare på knappen nedan och fyll i din mailadress för att kontinuerligt få reda på vad som händer inom Scouterna.