Internationellt13 september 2022

Ung i Norden 2022

Linn Ternefors som arbetar ideellt som International Commissioner för Scouterna i Sverige är precis hemkommen efter en träff på Island för de nordiska representanterna och beskriver här ett glatt och förvånande sammanträffande som ägde rum:

Foto: Mio Kuschick

"I samband med Demokratijamboree 2022 i november arrangerar Scouterna det nordiska eventet Ung i Norden för unga medlemmar mellan 16–20 år. Jag har precis kommit hem från Island där ordföranden och International Commissioners från de nordiska scoutorganisationerna träffats för att planera vår gemensamma verksamhet och utbyta erfarenheter med varandra.

Vid den andra middagen hamnade jag bredvid Islands ordförande Harpa. Hon var så glad att de redan har funnit sina deltagare som ska åka till Ung i Norden, särskilt då hon minns att det var så utvecklande när hon själv deltog i Helsingfors för ett antal år sen.

– Menar du att du var med på Ung i Norden i Helsingfors 2006? frågade jag glatt. Vi skrattade till båda två av förvåning och inom några minuter letade Harpa fram bilder på när vi satt och åt middag bredvid varandra för 16 år sedan, helt ovetande om hur våra engagemang i scoutrörelsen skulle utvecklas.

Att jag en dag skulle ha rollen som International Commissioner på Scouterna och att Harpa skulle bli Islands ordförande fanns inte i våra föreställningsvärldar alls. Scoutrörelsen är fantastisk på så vis.

Om du är intresserad av att träffa ungdomar från övriga Norden och lära dig mer om demokrati och hållbarhet då hoppas jag att du ansöker om att få delta på Ung i Norden 2022! När jag bokade min resa till Ung i Norden var jag precis 18 år fyllda och hade aldrig deltagit på ett internationellt arrangemang tidigare. Det blev starten på en spännande resa som fortfarande pågår. Kanske kan Ung i Norden bli en delsträcka också på din scoutresa?"

Anmäl dig och läs mer om Ung i Norden här >>

Liknande internationellt

27 mar 2024

Bli en del av teamet för World Scout Jamboree 2027

Nu har du chansen att stötta det internationella teamet som organiserar World Scout Jamboree 2027. Det finns möjlighet med allt ifrån att utveckla...

09 feb 2024

Brookvale Guiding’s ”Walk the World” Challenge

Ta dig an utmaningen "Walk the World", ett WAGGGS arrangemang. Det är ett 61-dagar långt äventyr då du virtuellt går tillsammans med flickscouter...

26 jan 2024

Vill du uppleva en unik utbildning?

Under 2024 har du chansen att få ta del av en omfattande ledarskapsutbildning som har hållits av WAGGGS globala nivå i över 90 år och den kallas för...