Internationellt13 september 2022

Ung i Norden 2022

Linn Ternefors som arbetar ideellt som International Commissioner för Scouterna i Sverige är precis hemkommen efter en träff på Island för de nordiska representanterna och beskriver här ett glatt och förvånande sammanträffande som ägde rum:

Foto: Mio Kuschick

"I samband med Demokratijamboree 2022 i november arrangerar Scouterna det nordiska eventet Ung i Norden för unga medlemmar mellan 16–20 år. Jag har precis kommit hem från Island där ordföranden och International Commissioners från de nordiska scoutorganisationerna träffats för att planera vår gemensamma verksamhet och utbyta erfarenheter med varandra.

Vid den andra middagen hamnade jag bredvid Islands ordförande Harpa. Hon var så glad att de redan har funnit sina deltagare som ska åka till Ung i Norden, särskilt då hon minns att det var så utvecklande när hon själv deltog i Helsingfors för ett antal år sen.

– Menar du att du var med på Ung i Norden i Helsingfors 2006? frågade jag glatt. Vi skrattade till båda två av förvåning och inom några minuter letade Harpa fram bilder på när vi satt och åt middag bredvid varandra för 16 år sedan, helt ovetande om hur våra engagemang i scoutrörelsen skulle utvecklas.

Att jag en dag skulle ha rollen som International Commissioner på Scouterna och att Harpa skulle bli Islands ordförande fanns inte i våra föreställningsvärldar alls. Scoutrörelsen är fantastisk på så vis.

Om du är intresserad av att träffa ungdomar från övriga Norden och lära dig mer om demokrati och hållbarhet då hoppas jag att du ansöker om att få delta på Ung i Norden 2022! När jag bokade min resa till Ung i Norden var jag precis 18 år fyllda och hade aldrig deltagit på ett internationellt arrangemang tidigare. Det blev starten på en spännande resa som fortfarande pågår. Kanske kan Ung i Norden bli en delsträcka också på din scoutresa?"

Anmäl dig och läs mer om Ung i Norden här >>

Liknande internationellt

26 jun 2023

Vi kan inte få nog av Korea! Här kommer information om ”Girl Scout International Camp, Korea 2023”

”19th Girl Scout International Camp, Korea 2023” kommer att hållas digitalt den 2-6 oktober. För dig som är upptäckar- eller äventyrartjej och minst...

14 apr 2023

Spännande läsning om det internationella projektet Zimswede

I år är det 40 år sedan scouter i Sverige och Zimbabwe startade ett unikt samarbete som kom att pågå under åtta år under 1980 och 1990-talet och som...

03 apr 2023

Engagera dig i WAGGGS Europa som regional volontär

WAGGGS och WOSM:s Europaregioner har fått i uppdrag av medlemsorganisationerna att arbeta tillsammans med olika frågor. Nu finns möjligheten för dig...