Ung i Norden 2022

Ung i Norden 2022 är en mötesplats som skapas under en helg för och av scouter från Norden och där du lär sig om ett specifikt ämne. I år är temat demokrati och hållbarhet.

Programmet kommer att innehålla workshops, sociala aktiviteter och möjligheten att uppleva Scouternas Demokratijamboree – en stor samling scouter som lär sig om och utövar demokrati.   

”Jag tycker fler unga ska ta chansen att göra internationella möten - det boostar en själv och man får många skratt, kloka insikter och vänner för livet. Det ger en möjlighet att utforska sina egna och andras perspektiv samtidigt som man får vänner och ett internationellt nätverk.”Adam, tidigare deltagare

Deltagare från hela Norden

Här har du chans att under en helg möta och lära känna engagerade scouter från hela Norden som precis som du har ett intresse för att lära sig mer om demokrati och hållbarhet. Samtidigt är det ett fantastiskt tillfälle att bygga nätverk och relationer som stärker scoutrörelsen i de nordiska länderna, något som både du som person och din organisation kommer ha stor nytta av.  

För vem

För dig som är mellan 16 och 21 år och är aktiv scout i Finland, Norge, Island, Färöarna, Danmark eller Sverige. 

När 

18-20 november 2022.  

Programmet startar med gemensam middag på fredagen och avslutas med gemensam lunch på söndagen. 

Var 

Aula Magna på Stockholms universitet, Stockholm i Sverige. 

Pris 

1500 SEK per person. 

I priset ingår boende, mat och aktiviteter samt ett bidrag till resor.  

In English

Do you want to know more about "Ung i Norden" in English? Read the invitation here.