Internationellt26 januari 2024

Vill du uppleva en unik utbildning?

Under 2024 har du chansen att få ta del av en omfattande ledarskapsutbildning som har hållits av WAGGGS globala nivå i över 90 år och den kallas för Juliette Low Seminar. Under utbildningen kommer du få utforska ditt egna ledarskap, lära dig teori som du sedan kommer testa i ett projekt, få en bättre förståelse för världsorganisationen och skapa djupa kontakter med scouter från hela världen. Nästa omgång kommer ha tema fred, något som är högst aktuellt idag.

Elinor Karlin fick 2019 möjlighet att delta i Juliette Low Seminar som det året gick av stapeln på 20 olika platser i världen samtidigt. Med väldigt kort varsel blev hon under utbildningen skickad till Lima, Peru, efter att hennes ursprungliga hub i Libanon fått ställa in på grund av oroligheter i landet. 

– I efterhand gör det inget, jag är otroligt tacksam över att ha fått uppleva den sydamerikanska kulturen. Huvudmålet med JLS var att utbilda oss i WAGGGS ledarskapsmodell, men det jag tar med mig härifrån är själva mötet. Mötet med 30 tjejer i min egen ålder, från alla sidor av jorden, som precis som mig har ett passionerat intresse för scouting och ledarskap. Som svensk har det också känts värdefullt att få inblick i WAGGGS verksamhet och värderingar, ett världssamfund som vi alla är medlemmar i men i praktiken inte har så mycket kontakt med i vår dagliga scouting i Sverige, berättar Elinor. 

Under sex dagar i Lima kunde deltagarna tillsammans föra diskussioner om FN:s globala utvecklingsmål och jämställdhet. Det lektes, dansades och de hade även ett lägerbål med peruanska flickscouter.

– Jag fick nya vänner och bekanta från Argentina, Brasilien, Panama, Paraguay, Chile, Bolivia, Barbados, Mexiko, Dominikanska republiken, Puerto Rico, Peru, USA, Australien och Portugal. Tänk att vi kunde ha så mycket gemensamt. 

Halsdukar som ligger i gräset

Juliette Low Seminar 2024

Vill du vara en av de som får chansen att gå Juliette Low Seminar? Då kan du anmäla ditt intresse nu.

JLS är en mycket omfattande ledarskapsutbildning som har hållits av WAGGGS globala nivå i över 90 år. Under utbildningen kommer du få utforska ditt egna ledarskap, lära dig teori som du sedan kommer testa i ett projekt, få en bättre förståelse för världsorganisationen och skapa djupa kontakter med scouter från hela världen. Nästa omgång kommer ha tema fred.

Tidsåtgång
7 timmar per månad april - augusti 2024 till online learning 
10 timmar per månad juli - september 2024 till projektarbete
8 dagar fysiskt evenemang 29 september - 5 oktober 2024
tid för att avsluta ditt projekt innan 31 december 2024

Kostnader 
Deltagaravgiften ligger på 1000 GBP och det tillkommer resekostnader till den fysiska delen i september/oktober.
Tyvärr är JLS kopplat till stora kostnader. Vi uppmuntrar därför alla intresserade att söka till olika stipendier som Folke Bernadottes minnesfond, JLS egna (rese-)stipendier och eventuella utbildningsfonder på kommun-, kår- och distriktsnivå. 

Eftersom det är Scouterna som nominerar kandidater, krävs en dialog med Scouternas International Commissioner WAGGGS Linn Ternefors och Internationell sekreterare Mio Kuschick. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör de av sig till dig. Sista anmälningsdag är den 22 februari 2024.

Liknande internationellt

23 maj 2024

Road to Cairo – WOSM världskonferens 2024

Under augusti 2024 hålls världsorganisationen WOSMs världskonferens i Kario, Egypten. En svensk delegation kommer representera Scouterna på plats, men...

27 mar 2024

Bli en del av teamet för World Scout Jamboree 2027

Nu har du chansen att stötta det internationella teamet som organiserar World Scout Jamboree 2027. Det finns möjlighet med allt ifrån att utveckla...

09 feb 2024

Brookvale Guiding’s ”Walk the World” Challenge

Ta dig an utmaningen "Walk the World", ett WAGGGS arrangemang. Det är ett 61-dagar långt äventyr då du virtuellt går tillsammans med flickscouter...