Nyhet12 juni 2020

Angående statyn i Poole, Storbritannien

Vi följer utvecklingen kring det som sker i Poole, Storbritannien. En staty av scoutrörelsens grundare Robert Baden Powell kan komma att plockas ner tillfälligt efter instruktioner från en lokal myndighet. Detta för att skydda den mot skadegörelse.

Scouterna kan aldrig sympatisera med skadegörelse.

Vi är tacksamma gentemot Robert Baden Powell för att han grundade scoutrörelsen för över 100 år sedan. Därefter har vi tillsammans gjort den till vad den är idag: En rörelse som präglas av tolerans, globablism, öppenhet och inkludering – och som självklart står upp emot rasism och diskriminering. Scoutrörelsen består idag av 65 miljoner scouter i nästan alla världens länder, vilket gör oss till världens största ungdomsrörelse.

Som scouter står vi tillsammans mot rasism, alltid. Inkludering och acceptans är kärnan i våra värderingar. Vi stöder därför principerna för Black Lives Matter.

Värderingar formas och förändras i den kontext vi lever i idag och vi jobbar med den bilden. Det handlar om att få barn och unga att förstå att det historiska sammanhanget spelar roll – allas lika värde och ett kritiskt tänkande. Det är farligt när dialogen tystnar – vi håller den vid liv!

Liknande nyheter

09 okt 2024

Ta hand om dig själv

Vi vill att du ska trivas hos oss och dessutom ha riktigt kul. En mentor och en bra introduktion är två steg på vägen.

24 sep 2024

De är en Hållbar scoutkår: ”Det måste inte kräva massor”

För snart ett år sedan lanserade Scouterna certifieringen Hållbar scoutkår. Scoutkåren Engelbrekt i Göteborg är en av kårerna som har fått den.

22 aug 2024

21-åriga scouter fixade festival – “Vi ville stärka den lokala gemenskapen”

Scouterna Peter Baho, Tony Asber, Aboud Waratheh och Roberto Touma träffades alla på scouterna när de var små. I lördags arrangerade de 21-åriga...