Nyhet17 september 2020

Anna-Karin Hennig blir ny generalsekreterare för Scouterna

Scouternas styrelse har utsett Anna-Karin Hennig till ny generalsekreterare. Sedan december 2019 har hon uppdraget som tillförordnad generalsekreterare och den 1 oktober tillträder hon tjänsten permanent. Därmed får Scouterna en generalsekreterare med gedigen erfarenhet från scoutrörelsen och näringslivet, som kan bidra på ett sätt så att vi förblir en av de snabbast växande organisationerna i landet!

Anna-Karin har en livslång erfarenhet av scoutrörelsen - som åttaåring lockades hon till Scouterna av en kompis. En del känner säkert igen henne bland annat som försäljningschef, kursutvecklare och projektledare för Jamboree17. Dessutom har Anna-Karin sedan mitten av 90-talet jobbat med organisationsutveckling, ledarskap och entreprenörskap som ekonom och organisationskonsult i så väl ideell sektor som i näringslivet. Positioner som givit en gedigen erfarenhet av att leda chefer och organisationer i förändring.

– Det är ett mycket viktigt och väldigt roligt uppdrag. Jag är en snabb, envis problemlösare som har mitt hjärta i scoutrörelsen. Och min röda tråd, min egen motivator, är att få människor och verksamheter att växa. Genom att fortsätta att utveckla Scouterna utifrån våra starka värderingar är jag säker på att vi kommer att kunna fortsätta ge fler barn och unga möjlighet att få bli scouter, säger Anna-Karin Hennig och fortsätter:

– Det är just i Scouterna jag själv för första gången fick vara med om att sova borta, åka utomlands, testa kanot, klättra i berg och utveckla mitt ledarskap. Här fick jag vara mig själv, jag fick verktygen, tryggheten och äventyret som jag nu tillsammans med kollegor och alla ideella krafter dels ska få fler att bli en del av dels utveckla vidare.

Scouternas styrelse är efter en lång rekyteringsprocess glada att välkomna Anna-Karin Hennig som generalsekreterare.

– Styrelsen känner stor trygghet och tillförlitlighet i sitt val av generalsekreterare och är övertygade om att Scouterna får en generalsekreterare med helt rätt erfarenhet och ledarskap för att tillsammans med oss alla inom rörelsen driva Scouterna till fortsatt utveckling i vår samtid och framtid. Anna-Karin har strategisk höjd och är mycket duktigt på organisationsutveckling. Egenskaper som Styrelsen tänker är nödvändiga för att bli en framgångsrik GS, säger Scouternas styrelseordförande Gustaf Haag.

Liknande nyheter

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

25 mar 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra...

19 mar 2024

Redo för ett tidigt vårskrik? AAAAAH, vi ökar för 10:e året i rad!  

Det är sant! Nu är vi 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer i Scouterna. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7 procent.