Nyhet23 november 2021

"Äntligen!" - 130 unga ledare fick diplom av kungen

Äntligen! Det tänkte säkert många av de 130 unga ledare som efter en lång pandemi fick diplom ur kungens hand den 18 november. De hade alla gått utbildningen Värdebaserat ledarskap, vissa så tidigt som 2019, och blev firade på kungliga slottet.

130 unga ledare fick diplom av H.M. Konungen efter att ha gått utbildningen Värdebaserat ledarskap.

Välstrukna skjortor, kavaj och klänning, och så en hel del nyrullade scouthalsdukar. Det var nervösa och finklädda unga ledare som rörde sig kring kungliga slottet 18 november. Snart skulle de få diplom efter att ha gått utbildningen Värdebaserat ledarskap. 

Utbildningen ges av Scouterna och Scouternas folkhögskola, och lär unga ledare inom ideella organisationer att använda sina värderingar i sitt ledarskap. Sedan starten 2007 har 970 unga ledare diplomerats - och 130 tillkom den 18 november. Hedvig Mio Ahlström var en av dem.

- Värdebaserat ledarskap har gett mig en trygghet att leda med mina värderingar på ett sätt som kanske kändes lite krystat innan, berättade hen innan diplomceremonin.

Normalt sett får deltagarna sina diplom i anslutning till utbildningen, men pandemin satte stopp för de två senaste diplomceremonierna på slottet. Scouten Gabriel Pagés gick kursen 2019 och har fått vänta sedan dess.

- Det känns jättehärligt att få diplomet, äntligen! Det har gått så länge sen kursen och det är trevligt att få avsluta det på ett så högtidligt sätt, sa han. 

Liknande nyheter

24 apr 2024

Scouterna är nominerade till Stora Kommunikationspriset

Naturens krafter slog till med oväntad styrka under förra årets World Scout Jamboree i Sydkorea. Trots många oväntade händelser och vändningar...

22 apr 2024

Äntligen re-adventure i Scoutshop

Vi satsar på re-adventure! Nu erbjuder Scoutshop.se en secondhand-lösning som gör så att fler kan använda samma scoutplagg. Re-use dina scoutkläder,...

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...