Nyhet22 april 2024

Äntligen re-adventure i Scoutshop

Vi satsar på re-adventure! Nu erbjuder Scoutshop.se en secondhand-lösning som gör så att fler kan använda samma scoutplagg. Re-use dina scoutkläder, det är bra för både plånboken och miljön!

Fotograf Eva Edsjö

Från och med i januari går det att sälja och köpa begagnade scoutdräktsplagg på scoutshop.se. Den nya secondhand-lösningen är integrerad i scoutshop.se genom ett samarbete med Revive retail. 
 
– Fler och fler frågar: “Varför säljer ni inte secondhand?” Det enkla svaret är att vi inte har haft en teknisk lösning. Men nu har vi det! I januari startade samarbetet med Revive retail och redan har ett tiotal scoutplagg bytt ägare, berättar Julia Aronsson, E-handelsansvarig i Scoutshopen.

Hur lägger man upp ett plagg man vill sälja?  
– Det är jätteenkelt, du går in på scoutshop.se och i menyn för scoutdräktsplagg klickar du dig vidare till second hand. Så fort du loggat in, kan du skapa en annons, det tar 2–5 minuter. Så, rensa i garderoben hemma! Det är det som tar längst tid, sen är det bara att lägga upp plagget. 
 
Cathrin Fogelberg är en av grundarna till Revive retail. Hon är själv förälder till två sjöscouter och berättar hur hon letat på Blocket och Marketplace efter begagnade scoutplagg: 
 
– Jag vill i så stor utsträckning som det bara går köpa allt cirkulärt. Men när jag letat efter scoutplagg har det varit krångligt eftersom det sällan står det jag behöver veta om skjortan. Då tänkte jag, kanske vår tjänst hade kunnat förenkla för många.  

Julia berättar: 
 
– Det är lätt att köpa en skjorta, begagnad eller ny. Nu är utmaningen är att aktivera alla tusentals scouter att gå in och sälja sina plagg så de kommer till användning för fler barn. Vi vill att alla ska kunna vara med i Scouterna. Barn växer och behöver nya skjortor. Därför är det här samarbetet inte bara viktigt för miljön utan också ur ett ekonomiskt perspektiv. 

Liknande nyheter

06 maj 2024

Hitta nyckeln till naturen

Scouterna Anton och Emma reflekterar över sin relation till naturen. Vad är det som gör att de mår så bra ute i det vilda? Hur kan en strömmande fors...

24 apr 2024

Scouterna är nominerade till Stora Kommunikationspriset

Naturens krafter slog till med oväntad styrka under förra årets World Scout Jamboree i Sydkorea. Trots många oväntade händelser och vändningar...

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...