Nyhet29 januari 2020

Är du Scouternas nästa styrelsemedlem?

Snart är det dags för Demokratijamboree 2020 - och det innebär att det är dags att välja nya personer som vill sitta i Scouternas styrelse.

Foto: Magnus Fröderberg Scoutforum 2019

Snart är det dags för Demokratijamboree 2020 - och det innebär att det är dags att välja nya personer som vill sitta i Scouternas styrelse.

Är det kanske du? Eller känner du någon som du tror skulle passa? Ända till 30 april kan du nominera personer till Scouternas styrelse.

Att sitta i en styrelse är både lärorikt och roligt - och ger dig en unik inblick i sådant som Scouternas strategiska arbete och verksamhetsplanering. Dessutom får du träffa scouter från hela landet!

Scouternas styrelsen ska tillsammans ha god kännedom om aktivt scoutarbete samt Scouternas ideologi och värderingar.

Dessutom vill vi att styrelsen ska spegla det svenska samhället, avseende exempelvis olika ålder, kön, bostadsorter, kompetenser, yrken och utbildningar samt att det inom styrelsen finns god kunskap om skilda delar av scoutrörelsen (inklusive samverkansorganisationer) och vårt samhälle. Minst en ledamot skall vara under 25 år vid valet på Demokratijamboree 2020.

Förutom styrelsen finns flera andra roliga uppdrag att kandidera/nominera till. Vi söker International Comissioners, verksamhetsrevisor och medlemmar till valberedningen.

IC och verksamhetsrevisor kan man nominera fram till 30 april. Medlemmar i valberedningen kan man nominera fram till 31 maj.

Liknande nyheter

22 apr 2024

Äntligen re-adventure i Scoutshop

Vi satsar på re-adventure! Nu erbjuder Scoutshop.se en secondhand-lösning som gör så att fler kan använda samma scoutplagg. Re-use dina scoutkläder,...

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

25 mar 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra...