Nyhet2 februari 2020

Häng med på nordiskt äventyr till Färöarna

Scouter från 13-17 år kan åka med på ett riktigt nordiskt äventyr! Färöiska Scoutrådet bjuder in till Nordic Adventure Race - där du som deltar får uppleva kultur, friluftsliv, historia och träffa nya vänner från andra länder. Men vänta inte med att ansöka - deadline är 14 februari.

Scouter från 13-17 år kan åka med på ett riktigt nordiskt äventyr! Färöiska Scoutrådet bjuder in till Nordic Adventure Race - där du som deltar får uppleva kultur, friluftsliv, historia och träffa nya vänner från andra länder. Men vänta inte med att ansöka - deadline är 14 februari. 
Totalt 150 scouter och ledare från Island, Norge, Danmark, Sverige och Finland kommer delta i äventyret Nordic Adventure Race. Arrangemanget pågår från 29 juni till 6 juli och avslutas med att deltagarna åker till Torshavn, för att sedan åka hem.

Anmälan är öppen för patruller på mellan 4-7 scouter ålder 13-17 år med en vuxen ledare. Deltagare och ledare kan söka tillsammans, exempelvis från samma kår, eller enskilt och då tilldelas en patrull. OBS: Er patrull kommer delas in i patruller tillsammans med deltagare från de andra nordiska länderna under själva Nordic Adventure Race. Under hajken kommer man vandra, tillaga sin egen mat i patrullen och sova i vinskydd.

Avgiften för Nordic Adventure Race blir max 3 600 kronor för deltagare och max 600 kronor för ledare/IST. Avgiften innefattar deltagaravgiften och en förträff men inga resekostnader. Skulle inte hela avgiften behövas faktureras en mindre avgift.

En förträff med alla svenska deltagare och ledare kommer hållas den 9-10 Maj 2020 för att lära känna gruppen och testa materialet.

Vill du åka som ledare eller deltagare? Vill du åka som IST?

Fyll i intresseanmälan i Scoutnet SENAST 14 februari 2020.

Deltagarna tillsammans med ledarna bokar och betalar själva resan till och från Färöarna. Det kommer finnas en svensk gruppledare som ser till att alla är registrerade på rätt sätt och samordna flygbokningen.

OBS: Nordic Adventure Race arrangeras av Färöiska Scoutrådet och INTE Scouterna. Scouternas roll är att samla in anmälningar och skicka dessa vidare till arrangören.

För frågor om din anmälan kontakta international.secretary@scouterna.se

Liknande nyheter

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

25 mar 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra...

19 mar 2024

Redo för ett tidigt vårskrik? AAAAAH, vi ökar för 10:e året i rad!  

Det är sant! Nu är vi 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer i Scouterna. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7 procent.