Nyhet18 mars 2021

Redo för världsscoutjamboree i Sydkorea

Nu tar vi första steget mot världsscoutjamboreen 2023. Då samlas scouter från hela världen i Sydkorea under temat Draw your dream. Vilka drömmar kommer världens ungdomar att ha 2023? Hur kommer världen att se ut? Coronapandemin har det senaste året stängt världens gränser och berövar miljontals barn och unga den skola och utbildning de har rätt till. Sällan har behovet av att träffas över gränser varit så stort.

En världsscoutjamboree är en stad. En stad där rådande konflikter lämnas hemma, där nya vänskapsband knyts och där varje steg är ett äventyr större än något annat. En stad som vilar på scoutrörelsens värderingar och som finns till för att ge världens ungdomar en livsomvälvande upplevelse. Den ger verktyg, vänner och den vilja som behövs för att förverkliga drömmarna på hemmaplan.

Nu börjar Scouterna i Sverige resan mot SaeManGeum i Sydkorea, där den 25:e värdscoutjamboreen går av stapeln i augusti 2023. Som ett första steg i förberedelserna har Katarina Hedberg (Örnsbergs scoutkår) och Erik Sillén (Scoutkåren Finn) fått uppdraget att leda arbetet med den svenska kontingenten.

Sverige har på de senaste världsscoutjamboreerna varit en av de största kontingenterna och det räknar vi med att vara även den här gången. Det finns massor av sätt att delta!

Kort om Världsscoutjamboreen 2023

Datum

Själva jamboreen äger rum 1-12 augusti 2023. Svenska kontingentens resa startar förmodligen ca en till en och en halv vecka före med en rundresa i området och vi kommer hem några dagar efter att lägret slutat.

Plats

SaeManGeum, Sydkorea. Den nyanlagda lägerplatsen ligger precis vid havet på Koreahalvöns västkust, ca 30 mil söder om huvudstaden Seoul.

Deltagare

Scouter födda tidigast 22 juli 2005 och senast 31 juli 2009 kan vara med som deltagare. (Sverige kan inte påverka dessa regler.)

Avdelningsledare & IST

Vuxna kan vara med som avdelningsledare för en svensk avdelning eller delta som funktionär på jamboreen, så kallad IST (International Service Team).

Kontingentledning

För den som vill vara med i planeringsarbetet kommer alla uppdrag annonseras här – så håll utkik där!

Ansökan & kostnad

Ansökan till att delta i svenska kontingenten kommer att öppna i slutet av 2021 och stänger någon gång i mitten av våren 2022. Kostnaden för att delta i svenska kontingenten till jamboreen i Sydkorea är inte fastställd än men en preliminär uppskattning är att den förhoppningsvis kommer vara något lägre än till den förra världsscoutjamboreen i USA då avgiften för deltagare var knappt 40 000 kronor.

Liknande nyheter

20 maj 2021

Nytt besked från Folkhälsomyndigheten – lägerverksamheter tillåts i sommar!

På presskonferensen den 20 maj har Folkhälsomyndigheten meddelat att man ändrar restriktionerna som bland annat rör lägerverksamheter. Från den 1 juni...

12 maj 2021

Här är vinnarna i vår hemsidetävling

För att fira vår nya hemsida hade vi en tävling där man skulle leta upp regnbågseldar som gömde sig på olika undersidor.

12 maj 2021

Bidrag för smittsäkra lovaktiviteter

Regeringen har avsatt 200 miljoner som landets kommuner kan använda till olika avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga 6-15 år....