Nyhet1 april 2022

Scouterna lanserar inte fyra nya (och efterlängtade) intressemärken

April april! Tyvärr släpper vi inte silvertejpsmärke, hjälpa tanter över gatan-märket, Trädkramarmärket eller Laga mat med kottar-märket. Men visst var det ett roligt skämt?

Scouterna lanserar fyra nya intressemärken: Trädkramar-märket, silvertejpsmärket, hjälpa tanter över gatan-märket och laga mat med kottar-märket

Märken har länge varit ett roligt sätt att uppmuntra den personliga utvecklingen hos scouter. Efter ett genomfört projekt, en viss termin eller när scouterna har lärt sig något tillsammans fungerar ett märke eller någon annan symbol som ett minne! Intressemärken kan du själv, eller med din patrull, välja att arbeta med utifrån
era egna intressen. Scouternas programgrupp har de senaste åren jobbat hårt för att utveckla intressemärkena, och nu kommer fyra helt nya märken.

Silvertejpsmärket

"Kan det fixas med silvertejp är det inte trasigt!"
- Robert Baden Powell

Med silvertejpsmärket får scouterna öva på sina färdigheter när det gäller att laga viktig utrustning i pressade situationer - med enbart silvertejp, mod och en stor dos kreativitet. Passa på att laga allt från trasiga kängor till brustna hjärtan.

Hjälpa tanter över gatan-märket

En scout är vänlig och hjälpsam! Självklart hjälper vi därför gamla tanter över gatan, vare sig de vill eller inte. Nu finns äntligen ett intressemärke för de scouter som vill jobba mer med dessa hjältedåd i vardagen. Beroende på mottagandet hos den som hjälps över gatan, kan detta märke kombineras med intressemärket "Goda gärningar".

Trädkramarmärket

Ingenting går upp mot en riktigt bra kram, särskilt inte när det handlar om trädkramar. Vi vill såklart rädda naturen, men här är det just kramen som är i fokus. Scouterna får öva på teknik, trädslag, längd och intensitet på trädkramen. Genomförs lämpligen i ett område med blandskog.

Laga mat med kottar-märket

Efter succén med ”100 galet goda kottar” och uppföljaren ”100 helt sjukt goda kottar” har nu Scouternas programgrupp skapat medföljande intressemärke. Laga mat med kottar-märket passar perfekt för er som vill utveckla era kulinariska färdigheter med skogens bruna guld.

Liknande nyheter

26 mar 2024

Unga med mod att förändra

Scoutledaren Ebba Sandblad Tufvesson 24 år från Huskvarna uppmärksammas för sitt ledarskap – hon är en av tio unga ledare som kan komma att få ta emot...

25 mar 2024

Peppig tidning välkomnar nya scoutledare 

Nu blir det ännu roligare och enklare att börja som scoutledare! Snart får nämligen alla nya ledare en peppig tidning i brevlådan - proppfylld av bra...

19 mar 2024

Redo för ett tidigt vårskrik? AAAAAH, vi ökar för 10:e året i rad!  

Det är sant! Nu är vi 81 933 medlemmar i 1008 scoutkårer i Scouterna. Under 2023 ökade medlemsantalet med 1370 scouter – eller 1,7 procent.