WSJ2331 juli 2023

Idag kokade det av aktiviteter, värme och glada scouter

Trots att vi nu befinner oss på universitetet Wonkwang i staden Iksan står varken matte eller kemi på schemat. I stället har scouterna under måndagen fått välja fritt bland flera aktiviteter under dagen, så som pyssel, föreläsningar, K-pop dans och taekwondo. Sofia Forssell från avdelning Frihetskämparna tittade in i rummet där flera svenska scouter var […]

Trots att vi nu befinner oss på universitetet Wonkwang i staden Iksan står varken matte eller kemi på schemat. I stället har scouterna under måndagen fått välja fritt bland flera aktiviteter under dagen, så som pyssel, föreläsningar, K-pop dans och taekwondo.

Sofia Forssell från avdelning Frihetskämparna tittade in i rummet där flera svenska scouter var i full färd med att lära sig en k-pop dans men bestämde sig i stället för att gå en trappa upp och prova på taekwondo.

- K-popen såg väldigt komplicerad ut. Taekwondo såg också svårt ut men min syrra gick på taekwondo när hon var liten så jag kände innan att jag skulle ha det här. Men riktigt så var det inte, säger hon och skrattar.

Scouterna fick träna på en serie av rörelser som involverade armar, ben och inte minst koordinationsförmågan, vilket var utmanande för flera. Men där var flera scouter som fick till rörelserna bra och en av dem var Sofia Forssell som inte stänger dörren för en framtida sportkarriär. 

- Det var verkligen kul att få prova på sporten, framförallt eftersom det är Sydkoreas nationalsport. Jag hade nog kunnat tänka mig att testa på det här på riktigt också, säger Sofia Forssell.

Dagen avslutades med en brakfest i amfiteatern. Trapporna fylldes av glada festsugna scouter som jublade vid varje framträdande, det spelade ingen roll om det var tal och K-pop av ICU. Det var rop, viftande halsdukar och applåder som avlöste varandra. Och det hela avslutades med ett kokande discogolv.

Ord kan inte beskriva stämning, så vi låter bilderna tala för sig själv.

Liknande wsj23

19 aug 2023

Nu är alla i Sverige igen!

Under en månads tid har vår svenska kontingent varit på plats i Sydkorea. Vissa kom lite tidigare och andra lite senare, och så var det även med...

16 aug 2023

Spaghetti till frukost och ägg till sötpotatisen

Maten i Sydkorea skiljer sig en hel del från den maten som vi är vana vid hemma. Det sydkoreanska köket har bjudit oss på flera nya smakkombinationer...

15 aug 2023

Ska vi byta grejer med varann?

Att swappa märken och halsdukar med scouter från andra länder är en del av jamboreeupplevelsen.