Albin Haglund, Firday Photos 2023

Aktuellt

Låt det inte tändas en enda brasa utan att du känner till det. Här får du koll på allt som händer inom Scouterna just nu – på hemmaplan och ute i världen.

Ny tidning för dig som blivit scoutledare

När du är ny som scoutledare får du en tidning av oss. Här har vi samlat tips och fakta som vi tror att du har hjälp av längs vägen. Vi berättar om varför vi gör vissa saker, som att leka lekar tillsammans eller åka på hajker och sommarläger. Du får lära dig vilka delar ett vanligt scoutmöte brukar innehålla, varför vi är så mycket utomhus – och vad ledarkollegan menar när hen ber dig hämta tamojen!
Du får tips om utbildningar och stödmaterial riktade till just dig, och om vem du kan vända dig till med frågor. Men kan du inte vänta på tidningen så går det lika bra att läsa eller skriva ut den här.

Läs tidningen

Ansökan öppen till Moot2025

Nu är äntligen ansökan öppen till det internationella lägret Moot2025. Mootet hålls i Portugal, 22/7 –3/8 2025. Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en jamboree fast för roverscouter (18-26 år).För att ansöka som deltagare skall du vara född mellan 26/7 – 1999 och 25/7 2007. Så missa inte chansen, ansök idag!

Ansök här

Häng med på Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race 2024 är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress.

Som scout får man uppleva en vandring ut över det vanliga. Vandra på den danska slätten kanske låter enkelt men med en tung packning samt många kilometer i benen klar man det endast tillsammans med sina nyvunna vänner. Det här vill du inte missa - anmälan är nu äntligen öppen!

Läs mer och ansök här
Glada scouter på demokratijamboree i Aula Magna 2022
Save the date

Kallelse ute för Demokratijamboree 2024

15-17 november 2024 - då ses vi på Elmia kongress och konserthus i Jönköping. Då är det äntligen dags för Scouternas största demokratifest och stämma: Demokratijamboree 2024! Vi vet att det kommer att serveras Vätternvatten och att alla får en polkagris. Vår medarrangör Norra Smålands Scoutdistrikt tipsar om att boka upp detta i era kalendrar redan nu, detta vill ni inte missa!

Läs mer om DJ24
Scouter i grupp på klippa, som blickar in i kameran

Så bemöter du barns oro

Du som scoutledare kan ibland behöva bemöta scouters oro och tankar. Därför har vi samlat många olika tips till dig som är scoutledare med förslag på aktiviteter du kan göra med dina scouter på scoutmötet och länkar till andra organisationer som erbjuder råd och stöd.

Läs mer här

Nyheter

15 maj 2024

Pressmeddelande

Scouten Siri ska representera en halv miljon unga i FN i klimat- och miljöfrågor

Scouten Siri Ankarfors blir LSU:s ungdomsrepresentant i FN för klimat- och miljöfrågor. Under två år ska hon representera Sveriges unga, samarbeta med den svenska delegationen och arbeta för att säkerställa att barn och ungas perspektiv inkluderas inför, under och efter COP29 och COP30.

Emma Montelius Foto Linnea Wedelin
06 maj 2024

Nyhet

Hitta nyckeln till naturen

Scouterna Anton och Emma reflekterar över sin relation till naturen. Vad är det som gör att de mår så bra...

Foto Björn Larsson
24 apr 2024

Nyhet

Scouterna är nominerade till Stora Kommunikationspriset

Naturens krafter slog till med oväntad styrka under förra årets World Scout Jamboree i Sydkorea. Trots...

Två scouter står framför vatten
22 apr 2024

Nyhet

Äntligen re-adventure i Scoutshop

Vi satsar på re-adventure! Nu erbjuder Scoutshop.se en secondhand-lösning som gör så att fler kan använda...

Scouternas stödstrumpa 2023 kampanjbild

Alla barn har rätt att må bra!

Två av tio unga har inte någon vuxen att prata med om känslor och nästan hälften skäms när de inte mår bra. Vi vet att scouting hjälper! Därför fortsätter Scouternas kampanj Stödstrumpan 2024 fokusera på att stärka barn och ungas psykiska hälsa.

Ge en gåva och få tygmärket Stödstrumpan 2024.

Scouternas stödstrumpa

Missade du senaste nyhetsbrevet?

Lugn, det går enkelt att hitta! Här hittar du alla de senaste inspirerande, kloka och roliga nyhetsbrev samlade under samma tak. Mycket nöje!

Nyhet

Bildstöd för scouter

Att använda bildstöd är hjälpsamt för de allra flesta. Det stödjer inlärningen och koncentrationen, det kan ge struktur till verksamheten och bidra till en förståelse för vad som ska hända. Nu finns det äntligen ett bildstöd som är anpassat för scouting.

Läs mer här

Anpassat ledarskap webbkurs

Kursen Anpassat ledarskap ger dig grundläggande kunskaper om ADHD och autism. Du får med dig olika strategier och tydliga verktyg för att anpassa ditt ledarskap. Det handlar om att lära känna dina deltagare, vara tydlig och kunna behålla lugnet.

Anmäl dig idag!

Stöd i Ukrainakrisen

Det är många som oroas över situationen i Ukraina och Europa. Inte minst barn och ungdomar. Här hittar du som ledare stöd för att planera scoutmötet och möta scouternas frågor och känslor. Vi har också samlat uttalanden och initiativ för stötta humanitära insatser.

Läs mer här
Så introducerar du nya ledare

Effektivt verktyg för introduktion

Introduktionsguiden är ett verktyg för att introducera nya ledare i scoutkåren. Här finns metoder och mallar som kan användas inför och under introduktionen. Allt för att fånga engagemanget på bästa sätt och få till en bra start. Alla mallar går att ladda ner enkelt och anpassa efter era behov i just er kår.

Introducera nya ledare i scoutkåren

Välkommen till scoutstuga.se

Scouternas nya samlingspunkt för utfärdsstugor, scoutlokaler och lägerplatser som går att hyra.

Ska ni iväg med avdelningen eller patrullen och behöver en plats att bo på?
Då kan ni hitta olika ställen att hyra över hela landet här.

Har ni i kåren eller distriktet en anläggning som ni hyr ut? Lägg till den så att andra hittar den!

Läs mer här

Nyhetsarkiv

Här hittar du alla nyheter, pressmeddelanden och utvalda artiklar från tidningen Scout.

Nyheter

Kommande arrangemang

För äventyrarscouter
För utmanarscouter

Leda patrull Gästrikland

Leda patrull är utbildningen för dig som går i åk 7-9. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. Stor vikt läggs...

Gävle, Sverige

8 mar 2024 – 2 jun 2024

För äventyrarscouter

Leda patrull Uppsala

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i...

Uppsala, Sverige

8 mar 2024 – 2 jun 2024

Prenumerera på vårt ledarutskick

Klicka dig vidare på knappen nedan och fyll i din mailadress för att kontinuerligt få reda på vad som händer inom Scouterna.