Foto: Pexels via Pixabay

Venture

Vill du vara med om ett riktigt äventyr i sommar? Då är Venture något för dig. Du och en eller två kompisar genomför en vandring under minst fyra dagar. Ni löser ett antal roliga uppgifter – och samtidigt upptäcker ni en ny plats och utmanar er själva på olika sätt. Dessutom delar ni med er av äventyret i sociala medier!

Sommaren 2021 händer något helt nytt

Venture!

Är du sugen på ett äventyr i sommar? Har sommarens scoutläger blivit inställda? Har du kanske hört talas om och är nyfiken på Friluftslivets år?
Då är Venture något för dig!

Venture är sommarens scoututmaning för dig och en eller två kompisar, där ni får utmana er på ett roligt sätt, besöka nya platser och genomföra ert eget projekt. Mellan vecka 25 och 27 har ni chans att på minst fyra dagar göra ert egna skräddarsydda äventyr och efter avklarat projekt få ett märke!  

Du och en eller två kompisar genomför en vandring under minst fyra dagar. Ni kommer få ett antal roliga uppgifter att lösa - och samtidigt ska ni upptäcka en ny plats och utmana er själva på olika sätt. Dessutom ska ni dela med er av äventyret i sociala medier!

Vem kan vara med på Venture?

Utmanare, rover och andra scouter är välkomna att testa sina gränser och samtidigt få chansen till att genomföra ett projekt efter sina egna drömmar och förutsättningar. I samarbete med Friluftslivets år och #Luftenärfri vill vi uppmana scouter att utforska ett nytt område och sprida budskapet vidare till människorna som ni kan stöta på längs vägen.  

Gör ert sommaräventyr till ett Venture

I sommar har många scoutkårer planerat för egna mindre äventyr, vandringar och utflykter. Har ni redan en plan för vad ni ska göra i sommar? Då kan ni samtidigt passa på att göra arrangemanget till ett Venture och få ett märke!

Det ni behöver göra är att anmäla er till Venture via scoutnet, fylla i hur ni tänker genomföra arrangemanget och sen dokumentera det ni gör på sociala medier med hashtaggarna #redoförfriluftslive och #venture2021.

Snabbinfo

När
Ni väljer själva vilka dagar ni vandrar mellan den 21/6 och 11/7 2021.

Vad

Ni genomför en vandring på minst fyra dagar och dokumenterar äventyret i sociala medier. Samtidigt får ni ett antal uppgifter att lösa.

Var
Någonstans i Sverige dit ni kan resa på ett smittsäkert sätt.

Vem
Patruller med två eller tre scouter som vill utmanas tillsammans.

Kostnad
Venture kostar inget att vara med på, men alla deltagare står för sin egen transport, mat och allt material.

Märke
Självklart finns det ett märke.

Anmälan
Anmälan är öppen nu och ni kan anmäla ert deltagande fram tills venture slutar, men vill ni har hjälp med planeringen måste ni anmäla er innan den 21/6.

Vad behöver du göra nu?

För att ta nästa steg mot ett Venturearrangemang i sommar kan du ladda ner och läsa dessa två dokument.

Det första förklarar vad Venture är, vad du förväntas göra och vilka förhållningssätt som finns för arrangemanget.

Det andra dokumentet är en mall för projektplanering, med projektplan, budget, riskanalys och andra frågor ni behöver förbereda inför ert Venture i sommar.

Vill ni ha hjälp med att fylla i, eller förstå dokumenten kan ni kontakta venture@scouterna.se fram tills Venture startar.

När ni fyllt i er projektplan, skicka in den till venture@scouterna.se.

Vill du vara med och skapa Scouternas arrangemang?

Håll utkik bland Lediga ideella uppdrag.