Destination 2024 Bryssel

Upptäck en europeisk stad och utveckla ditt samhällsengagemang. Reflektera över dina upplevelser samarbeta med andra scouter i samma ålder. Det är Destination – Scouternas nyaste arrangemang för utmanarscouter.

Destination 2024 tar plats under höstlovet 2024. Vi letar efter Destination-arrangemangsteamet just nu!

Vad är Destination?

Destination är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till utmanarscouter från 15-18 år. Arrangemanget genomfördes för första gången 2023. Tanken är att ge utmanare ett internationellt arrangemang som är lite kortare i omfattning och som fokuserar på egen och gemensam reflektion, samarbete i patruller och samhällsengagemang snarare än friluftsliv och vandring.

Destination 2023

Temat för Destination 2023 var “Krig och fred – historia möter nutid”. Under påskveckan 2023 reste tre ledare och tre patruller med utmanare med tåg till Berlin i Tyskland för att uppleva en europeisk storstad utifrån temat men också för att träffa lokala scouter. En del av aktiviteterna genomfördes i patrullerna där scouterna turades om att leda sina kamrater.

Fakta om Destination 2024

Var?

Bryssel

När?

Under höstlovet

Vem

Utmanare från hela Sverige (15-18 år)

Hur

Tåg

Varför

En omvälvande personlig och gemensam upplevelse i en av Europas mest spännande städer.

Ansökningsprocessen

Man ansöker om att få vara med på Destination så man är inte garanterad en plats förrän man har fyllt i en bekräftelseblankett. Denna kommer att komma ut per mail ett par veckor efter att ansökningsperioden har gått ut. Denna måste då fyllas i och skickas in för att bekräfta platsen man erbjudits.

Förträff

En obligatorisk digital förträff kommer äga rum före arrangemanget. Datum för denna träff kommer skickas ut i samband med antagningen.

Frågor?

Arrangemangsgruppen arrangemang@scouterna.se