Foto: Patrik Hedljung

Internationella arrangemang

Det finns massor av möjligheter att åka på internationella äventyr som scout. Här är några av dem!

Explorer Belt

Du och en kompis vandrar 160 kilometer under tio dagar i ett europeiskt land. Ett äventyr ni sent kommer glömma!

Explorer Belt

Destination

Destination är ett helt nytt arrangemang för utmanare. Du får en internationell upplevelse tillsammans med andra utmanare, med fokus på samhällsengagemang och reflektion snarare än friluftsliv.

Destination

Upplev

Upplev är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till äventyrarscouter mellan 12 och 15 år. Det är inte ett scoutläger i traditionell mening med friluftsliv och aktiviteter, utan här ligger fokus på att möta nya kulturer.

Upplev

Världsscoutjamboree

En jamboree är helt enkelt ett väldigt stort scoutläger, nationellt eller internationellt. Den senaste internationella jamboreen hölls sommaren 2023 i Sydkorea. Nästa internationella jamboree hålls 2027 i Polen.

World Scout Jamboree 2023 (WSJ23) i Sydkorea

Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress. Visst låter det spännande?

Nordic Adventure Race

Roverway

Ta chansen att upptäcka vårt fantastiska grannland Norge på ett ovanligt sätt! Roverway är en möjlighet till ett internationellt scoutäventyr med deltagare från hela Europa - och lite till. Du och din svenska patrull får själva välja vilken path ni vill följa och kommer på den träffa likasinnade deltagare från övriga världen. Träffa nya (och kanske gamla?) kompisar utan att vara så långt hemifrån eller vara borta så länge som under en världsscoutjamboree eller ett Moot.

Roverway

World Scout Moot

Moot är ett jätteläger för roverscouter från hela världen. Nästa hålls 25 juli – 3 augusti i Portugal 2025.

World Scout Moot