Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress. Visst låter det spännande?

Scouter från hela Norden

Nordic Adventure Race hålls tillsammans av scouter i Norden. Du som deltar är 13-16 år och kommer få träffa scouter i samma ålder från flera olika länder! Denna typ av arrangemang är framförallt vanlig i Danmark där de har rankning och ligor med patruller.  

Var och när?

Nordic Adventure Race har nu fått ställas in två år i rad på grund av Covid-19-pandemin. Men 2022 hoppas vi på att det går att genomföra arrangemanget! Platsen kommer vara Färöarna, datum är inte helt spikat än, men det blir runt månadsskiftet juni/juli. 

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är Äventyrare.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana. Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Ledare och funktionär

Du som är äldre än äventyrare och vill åka med kan ansöka att vara arrangemangsledare eller IST (funktionär). Mer information kommer om hur du ansöker. 

Deltagarna från Sverige

Sverige vill skicka en grupp om 30 – 40 scouter och ledare. Alla svenska scouter som får en plats åker gemensamt som en grupp. Väl på plats kommer vi delas in i andra patruller med våra grannländer. Du kommer inte bli ensam från Sverige i en patrull.