Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress.

Som scout får man uppleva en vandring ut över det vanliga. Vandra på den danska slätten kanske låter enkelt men med en tung packning samt många kilometer i benen klar man det endas tillsammans med sina nyvunna vänner. Patrullen är starkare än man tror och i en ny miljö får alla möjlighet att växa som individer och i grupp.

Visst låter det spännande?

Ansök här

Scouter från hela Norden

Nordic Adventure Race är en form av en hajk som även är en tävlingsform som är vanlig i framförallt Danmark. Man kommer i en internationell patrull genomföra en vandring under 4 dagar och samtidigt tävla mellan patrullerna. Man beräknas vandra ca 20 km per dag. I patrullen kommer du vandra, laga mat, sova och genomföra olika utmaningar. Efter målgång kommer alla vi svenska scouter att tillsammans utforska lite av vad Köpenhamn har att erbjuda innan vi sedan reser hem igen.

Deltagare måste ha fyllt 13 och får inte ha fyllt 18 när arrangemanget börjar, alltså född 2011-2006.

Var och när?

Nordic Adventure Race går nästa gång under 2024 i Danmark. 

Arrangemanget startar 4/8 i Malmö under eftermiddagen och avslutas på samma plats den 10/8 innan lunch. Vi kommer att ha en obligatorisk förträff för alla deltagarna den 29-30/6 så boka in det redan nu! Under hajken kommer ni att vandra i patruller med scouter från de andra nordiska länderna från Roskilde till Köpenhamn. 

För IST slutar arrangemanget preliminärt 8/8, mer info om uppgift som IST kommer.

Kostnaden för deltagare är max 5000 kr. Resor inom Sverige ingår ej i avgiften.

Vädret och utrustning

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana att vandra i flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Din personliga utrustning är viktig då vi sover utomhus.

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är 13-17 år gammal.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana. Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Följ med som IST eller ledare

Du som är äldre än Äventyrare och vill åka med kan ansöka att vara arrangemangsledare eller IST (funktionär). IST står för International Service Staff.
Då reser man med gruppen och hjälper till under resan och arrangemanget så våra svenska deltagare får en trygg, säker och bra upplevelse.
Som funktionär gäller samma fysiska förutsättningar som för deltagarna. Under arrangemanget hjälper IST arrangören med att genomföra olika arbetsuppgifter.
Kostnaden för IST är max 1500 kr.

Frågor?

Arrangemangsgruppen
arrangemang@scouterna.se