Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress. Visst låter det spännande?

Scouter från hela Norden

Nordic Adventure Race hålls tillsammans av scouter i Norden. Du som deltar är 13-16 år och kommer få träffa scouter i samma ålder från flera olika länder! Denna typ av arrangemang är framförallt vanlig i Danmark där de har rankning och ligor med patruller.  

Var och när?

Nordic Adventure Race går nästa gång under 2024 i Danmark.  

Mer info kommer inom kort.

Vädret och utrustning

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana att vandra i flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Din personliga utrustning är viktig då vi sover utomhus.

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är 13-16 år gammal.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana. Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Ledare och funktionär

Du som är äldre än Äventyrare och vill åka med kan ansöka att vara arrangemangsledare eller IST (funktionär). Mer information kommer om hur du ansöker. 

Vill du vara med och planera?

Är du intresserad av att planera och leda den svenska gruppens deltagande 2024? Skicka då in en ansökan om att vara arrangemangsledare så snart som möjligt.

 

Följ med som IST

Man kan också anmäla sig som funktionär även kallad International Service Staff (IST).
Då reser man med gruppen och hjälper till under resan och arrangemanget så våra svenska deltagare får en trygg, säker och bra upplevelse.
Som funktionär gäller samma fysiska förutsättningar som för deltagarna. Under arrangemanget hjälper IST arrangören med att genomföra olika arbetsuppgifter.
Kostnad: ej bestämt ännu, mer information kommer.

Frågor?

Caroline Eriksson

Projektledare Scouternas Arrangemang

Caroline Eriksson

caroline.eriksson@scouterna.se

0720787925