Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress. Visst låter det spännande?

Scouter från hela Norden

Nordic Adventure Race hålls tillsammans av scouter i Norden. Du som deltar är 13-16 år och kommer få träffa scouter i samma ålder från flera olika länder! Denna typ av arrangemang är framförallt vanlig i Danmark där de har rankning och ligor med patruller.  

Nu är ansökan för årets Nordic Adventure Race öppen - anmäl dig redan idag!

Ansökan är öppen till 1 mars.

Var och när?

Nordic Adventure Race pågår mellan den 27 juni – 4 juli, 2022 (v27) på Färöarna.  

Resan startar söndag 26 juni i Lund och hemresa blir onsdag 5:e juli. Mer reseinformation kommer inom kort.

Resor inom Sverige ingår ej i avgiften.  

Avgift är max 12 000 kr.

Observera att en obligatorisk förträff äger rum den 22-24 april för de som ska åka. Mer info kommer.

Vädret och utrustning

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha ha friluftsvana att vandra i flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Din personliga utrustning är viktig då vi sover utomhus och temperaturen kan gå ner under +8 grader på natten.


Vädret på Färöarna kan vara varierande med blåst och regn, dimma, hagel och åska men även lite solsken. Medeltemperaturen är ca +14 grader i juli.

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är 13-16 år gammal.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana. Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Ledare och funktionär

Du som är äldre än Äventyrare och vill åka med kan ansöka att vara arrangemangsledare eller IST (funktionär). Mer information kommer om hur du ansöker. 

Följ med som IST

Man kan också anmäla sig som funktionär även kallad International Service Staff (IST).
Då reser man med gruppen och hjälper till under resan och arrangemanget så våra svenska deltagare får en trygg, säker och bra upplevelse.
Som funktionär gäller samma fysiska förutsättningar som för deltagarna. Under arrangemanget hjälper IST arrangören med att genomföra olika arbetsuppgifter.
Kostnad: ej bestämt ännu, mer information kommer.

Deltagarna från Sverige

Sverige kommer att skicka en grupp om ca 25 scouter och 4-5 ledare samt 3-4 IST. Alla svenska scouter som får en plats åker gemensamt som en grupp. Väl på plats kommer vi delas in i andra patruller med våra grannländer. Vår ambition är att du inte ska bli ensam från Sverige i en patrull, men det är ingen garanti.