Nordic Adventure Race

Nordic Adventure Race är en spännande tävlingsinriktad variant av hajk där du som deltagare löser problem, utmanar dina scoutfärdigheter och vandrar under tidspress.

Som scout får man uppleva en vandring ut över det vanliga. Vandra på den danska slätten kanske låter enkelt men med en tung packning samt många kilometer i benen klar man det endas tillsammans med sina nyvunna vänner. Patrullen är starkare än man tror och i en ny miljö får alla möjlighet att växa som individer och i grupp.

Visst låter det spännande?

Scouter från hela Norden

Nordic Adventure Race är en form av en hajk som även är en tävlingsform som är vanlig i framförallt Danmark. Man kommer i en internationell patrull genomföra en vandring under 4 dagar och samtidigt tävla mellan patrullerna. Man beräknas vandra ca 20 km per dag. I patrullen kommer du vandra, laga mat, sova och genomföra olika utmaningar. Efter målgång kommer alla vi svenska scouter att tillsammans utforska lite av vad Köpenhamn har att erbjuda innan vi sedan reser hem igen.

Deltagare måste ha fyllt 13 och får inte ha fyllt 18 när arrangemanget börjar, alltså född 2011-2006.

Var och när?

Nordic Adventure Race 2024 är tyvärr inställt, mer information kommer. 

Vädret och utrustning

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana att vandra i flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Din personliga utrustning är viktig då vi sover utomhus.

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är 13-17 år gammal.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha friluftsvana. Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Frågor?

Nordic Adventure Race Arrangemangsteam