Jamboree 2022: Emma Landell, NŠsby flŠtar hŒret pŒ Mira Lehtola, Bromšlla och Jesper WŸlff, NŠsby tittar pŒ.

Roverway

Ta chansen att upptäcka vårt fantastiska grannland Norge på ett ovanligt sätt! Roverway är en möjlighet till ett internationellt scoutäventyr med deltagare från hela Europa – och lite till. Du och din svenska patrull får själva välja vilken path ni vill följa och kommer på den träffa likasinnade deltagare från övriga världen. Träffa nya (och kanske gamla?) kompisar utan att vara så långt hemifrån eller vara borta så länge som under en världsscoutjamboree eller ett Moot.

Tema

Årets tema från arrangören är "Young Leadership", "Physical and Mental Empowerment" och "Inclusion". Även den norska naturen och "the right to roam" kommer ha en central del i Roverway 2024.

Datum

Roverway kommer hållas mellan 22 juli till 2 augusti i Norge. Vi vet inte än när den svenska kontingenten kan behöva samlas/resa men det kan vara klokt att räkna med någon dag innan samt någon dag efter själva lägret. Mer information kommer inom kort.

Om Roverway

Roverway är ett återkommande internationellt scoutläger för scouter i åldrarna 16-22 år. Deltagarna kommer främst från Europa, men ibland kommer det även gäster från andra världsdelar. Lägret består av två delar. Under den första delen är deltagarna uppdelade i grupper om kanske 50 personer. Den första delen är ett projekt, utmaning eller hajk som genomförs med folk från 4-5 olika länder, i olika delar av landet. Den andra delen utspelar sig på en fast lägerplats, där alla deltagare samlas.

Planeringen är precis i startgroparna och vi kommer att uppdatera så snart vi har info. Ansökan till Roverway för svenska deltagare kommer öppna i sommar 2023.