World Scout Moot

Moot är ett internationellt jätteläger för roverscouter och nästa hålls i Portugal 2025. Mer information hittar du på svenska kontingentens egna hemsida för Moot25.

Moot25 hemsida

World Scout Moot 2025

Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en jamboree fast för roverscouter. Det 16:e World Scout Moot hålls den 25 juli – 3 augusti 2025 i Portugal.

Sverige kommer att ha en gemensam anmälan.

Svenska kontingentens arrangemang startar 22 juli i Lissabon och avslutas 3 augusti. Du kan dessutom åka med på en rundresa genom Europa som startar 14/7 – 5/8.

Ansökan är öppen

Nu är äntligen ansökan öppen! För att ansöka som deltagare skall du vara född mellan 26/7 – 1999 och 25/7 2007. Så missa inte chansen - ansök idag!

Ansök här!

Att vara deltagare på Moot

Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en jamboree fast för roverscouter (18-26 år). Världsscoutmoot anordnas var fjärde år någonstans i världen och har tidigare år haft mellan 2000–5000 deltagare. Senast, år 2017, hölls mootet på Island och 2025 är det Portugal som är värdland.

Att åka på moot är en speciell upplevelse, och ett av få arrangemang där roverscouter åker som deltagare. Tack vare att du blir indelad i en internationell patrull får du definitivt vara med om saker du aldrig upplevt tidigare och får garanterat kompisar från hela världen! 

 

Mer information

Vill du veta mer om upplägg och hur Portugal blev utsedd till värd?

På den officiella internationella sidan https://worldscoutmoot.pt/ kan du läsa mer om upplägget för World Scout Moot 2025.

 

CMT Sweden

Tove Ekelund -  Head of Contingent - tove.ekelund@scouterna.se

Kasper Malmborn -  Head of Contingent - kasper.malmborn@scouterna.se

Maria Fhanér – Program - maria.fhaner@scouterna.se

Elisabet Hedin Ribeiro – Program - elisabet.hedin.ribeiro@scouterna.se

Michael ”Braxen” Carlén – Ekonomi & Säkerhet - michael.carlen@scouterna.se

Roger Thurhagen – Kommunikation & Resa - roger.thurhagen@scouterna.se

Har du frågor?

Kontakta CMT på moot25@scouterna.se