Summer town centre. Photo: Magnus Fröderberg/Scouterna

Jamboreer

En jamboree är helt enkelt ett väldigt stort scoutläger, nationellt eller internationellt. På jamboreerna samlas vi, utvecklar scouting och stärker vår gemenskap i scoutrörelsen. Det är en fantastisk känsla att i en lägerstad full av scouter uppleva den unika kombinationen av mångfald och samhörighet.

Vad innebär en Jamboree?

Att åka som deltagare på en världsscoutjamboree är en "once in a lifetime oppertunity". Lägret arrangeras någonstans i världen vart fjärde år och vänder sig till scouter som är 14-17 år. En världsscoutjamboree ger dig oförglömliga upplevelser och vänner från hela världen. Ingen annanstans blir det tydligare vilken fantastisk internationell fredsrörelse Scouting är.

Nästa världsscoutjamboree arrangeras sommaren 2027 i Polen.

Jamboree22 i Sverige

Jamboree22 var den stora mötesplatsen för alla svenska scouter, scouternas egna festival. En jamboree är ett nationellt läger där vi samlar hela den svenska scoutrörelsen och internationella gäster, för att tillsammans utveckla oss själva, varandra och världen.

Läs mer om Jamboree22

Tidigare Jamboreer i Sverige

Kliv bakåt i tiden och ta del av alla härliga och inspirerande jamboreer som utspelat sig på hemmaplan.

Scouterna arrangerar ungefär vart fjärde år en nationell jamboree, en veckas läger fyllt med äventyr, upplevelser och gemenskap för tusentals barn och unga från hela landet. Vi bjuder även in deltagare från andra länder. I Sverige har vi hittills haft tre nationella jamboreer, 2001, 2007 och 2017.

Nästa jamboree arrangeras sommaren 2026.

Tidigare Jamboreer i Sverige

World Scout Jamboree 2023

I augusti 2023 samlades åter igen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangerades världsscoutjamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat var ”Draw your Dream” och drömmen var stor!

World Scout Jamboree 2023 (WSJ23) i Sydkorea

Tidigare Världscoutjamboreer

På jamboreerna samlas vi, utvecklar scouting och stärker vår gemenskap i scoutrörelsen. Det är en fantastisk känsla att i en lägerstad full av scouter uppleva den unika kombinationen av mångfald och samhörighet.

Tidigare Världsscoutjamboreer